Choral Evensong met Convocati
Choral Evensong met Convocati SCGK

Wensen voor 2023 van Stichting Concerten Grote Kerk

9 januari 2023 om 12:21 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE De Stichting Concerten Grote Kerk hoopt dat 2023 een jaar van goede gezondheid, welzijn en geluk mag zijn en een jaar van betekenisvol muzikaal ontmoeten en voor de wereld een jaar van oplossingen en ontspanning. De programmering van 2023 heeft heel veel moois in petto, met – om maar iets te nomen – Mariavespers van Monteverdi in april en een Choral Evensong met het York Minster Choir in mei. Dit jaar wél de Advent Procession én Lessons and Carols. Met Capella Dorestad en het Kampen Boys Choir.        
        

Het jaar begint met de Choral Evensong op zondag 15 januari 16:00 uur met Convocati onder leiding van Gerard Beemster, Wouter van Belle, orgel en Henk Kroese, liturg. De toegang gratis, betalen is vrijwillig achteraf. Richtprijs € 10,-        
        
        
Choral EvensongHet jaar begint meteen goed: de eerste Choral Evensong van de 11 geplande. Het streven is maandelijks een Evensong in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede. In augustus slaan we een maandje over, in december zijn het Advent Procession en Lessons and Carols. Op zondag 15 januari tekent Convocati voor de gezongen vaste liturgiedonderdelen. Convocati dat jaarlijks graag terugkomt bij de Grote Kerk, staat onder leiding van Gerard Beemster. Convocati heeft de St. Catharinakathedraal in Utrecht als haar thuisbasis en ‘weet wat liturgievieren is’!              
        
        
De Evensong in Wijk mag zich verheugen in een groeiende belangstelling in, en buiten Wijk. De Wijkse Evensong kent structuur en onderdelen die aansluiten bij de Anglicaanse traditie, terwijl het samengaan met elementen uit de Nederlandse kerkelijke traditie ervoor zorgt dat het wordt beleefd als een Evensong die midden in onze samenleving staat. Er vindt een viering plaats ‘die mensen raakt’. Zondag klinken als Canticles het Magnificat en Nunc uit de Collegium Regale Services van Howells. De Preces en Responses zijn van Beemster zelf en als Anthem klinkt het Laudate Dominum van Francis Jackson (organist en jarenlang Director of Music van de York Minster).        
        
        
Voor het geval u er niet bij kunt zijn biedt SCGK een livestream aan. Ook voor het op een later tijdstip herbeleven van deze Evensong, klikt u op de titelpagina van deze uitzending.        
        
De Stichting Concerten Grote Kerk blijft het ook in 2023 proberen. Gratis naar binnen, maar eigenlijk niet gratis eruit. Hoewel er in 2023 een paar concerten zullen zijn waar entree voor moet worden betaald, wordt ook in 2023 geprobeerd het gedachtengoed, dat iedereen zou moeten kunnen meebeleven, trouw te blijven. Als iedereen die het kan missen nou achteraf betaalt alsof er entree van € 10,- was geheven, dan zou het moeten kunnen!        
        
        

        
        
        

        

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie