Afbeelding
Foto Pexels

Sporten in de natuur rond Wijk bij Duurstede

7 juni 2022 om 10:49 Partnercontent

Het vestingstadje Wijk bij Duurstede is gelegen in de provincie Utrecht. Om precies te zijn ligt het tussen de Rijn en de Utrechtse Heuvelrug. Wijk bij Duurstede ligt op de plek waar de Nederrijn zich splitst in de Lek en de Kromme Rijn. Het kent een zeer rijke historie dat overal in de stad nog terug is te vinden. In de Middeleeuwen was het één van de belangrijkste handelsplaatsen van Europa, toen bekend onder de naam Dorestad. Wijk bij Duurstede heeft daar ook zijn slogan aan ontleend: ‘Kleine stad, grote geschiedenis’. In de gezellige binnenstad zijn tot aan de dag van vandaag nog vele historische bezienswaardigheden te bewonderen. Vanaf de dijk heb je een mooi uitzicht op de rivieren. Dit en andere plekken rondom Wijk bij Duurstede zijn uitermate geschikt om te sporten.

Ontdek Wijk bij Duurstede op een sportieve manier

Wanneer je Wijk bij Duurstede wilt bezoeken én sportief bent aangelegd kun je dit prima combineren. De omgeving leent er zich uitstekend voor om op een actieve manier op pad te gaan. Een hele mooie route om per racefiets of gewone fiets af te leggen is van Wijk bij Duurstede naar Woerden en weer terug. Dit is een hele afstand, ruim 100 kilometer, maar voert je langs hele mooie plekken. Je fietst onder andere langs de Kromme Rijn, door het centrum van Utrecht, dwars door mooie polderlandschappen en idyllische kasteeltjes. Ga je met een hele groep fietsers deze tocht ondernemen? Laat dan sporttassen bedrukken. Hierin kan iedereen alle benodigde spullen meenemen zoals extra kleding, eten en drinken. Een flesje water of iets anders voor onderweg kun je natuurlijk ook koel houden in koeltassen. Laat daarom koeltassen bedrukken zodat alle fietsers altijd van een verfrissend drankje kunnen genieten.

Wandelen of hardlopen

Houd je meer van wandelen of hardlopen dan kom je rondom Wijk bij Duurstede ook voldoende aan je trekken. Leuke klompenpaden om te wandelen, hardlooproutes rondom Wijk bij Duurstede en een tussenstop maken in het fraaie Beusichem: de mogelijkheden zijn eindeloos. Wanneer je liever onder professionele begeleiding en in groepsverband wilt hardlopen zijn er diverse sportscholen in Wijk bij Duurstede te vinden waar je dit uit kunt proberen met een gratis proefles. Daarnaast worden er jaarlijks diverse hardloopwedstrijden georganiseerd zoals de Wijkse dijkenloop. Hieraan kan iedereen deelnemen.

Yoga in het park

In het vrij toegankelijke park bij kasteel Duurstede kun je natuurlijk ook heerlijk sporten. Het park in een stervorm is rondom het prachtig gerestaureerde kasteel in Wijk bij Duurstede aangelegd. het sprookjesachtige kasteel is omringd door een gracht en in het park bevinden zich diverse wandelpaden. Wanneer je zoveel schoonheid en de natuur wilt combineren met sporten kun je heerlijke ontspannende yoga-oefeningen doen in het park. Trek gekregen na al dat sporten? Dan kun je in Wijk bij Duurstede prima terecht in één van de vele restaurants. Aan de markt, de Wijkse stadshaven of elders vind je vele horecagelegenheden waar het goed toeven is.

Dit artikel wordt aangeboden door een externe redactie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie