Recital mezzosopraan en orgel
Recital mezzosopraan en orgel SCGK

Eerste concert in 2022 van Stichting Concerten Grote Kerk

31 januari 2022 om 10:22 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE De eerst geplande activiteit voor 2022 had de Stichting Concerten Grote Kerk aanvankelijk geroosterd op zaterdag 15 januari. Het jaar begon slecht, namelijk met een annulering door het koor dat de Choral Evensong zou verzorgen. Wat een drama is dat geweest voor koren, niet te kunnen repeteren. Hetzij door gemaximeerde groepsgrootte, hetzij door avondklok of avond lockdown. Wat is het te hopen dat dit verleden tijd is…

In een eerste planning die werd gemaakt stond in februari bovendien het ensemble EVA geprogrammeerd. Een groep van vier professioneel geschoolde zangeressen met een fantastisch programma rond de componisten Hendrik Andriessen, Albert de Klerk en Herman Strategier. Ingewijden zullen snappen dat het gebruik van het Harrison & Harrison-orgel niet gaat ontbreken bij dat concert. Echter… met de toen geldende omstandigheden durfde SCGK dat concert niet op die datum op de agenda te laten staan. Schrijf nu in de agenda onder de titel Mysteria Gaudiosa: zaterdag 10 september.

RECITAL MEZZOSOPRAAN EN ORGEL Lieke Geraats – van Oostenbrugge, de drijvende kracht achter het hierboven genoemde EVA Ensemble, vond het zo jammer in februari niet met haar ensemble te kunnen zingen in Wijk bij Duurstede, dat ze direct aanbod een ander concert te willen verzorgen. Een recital dat hoe dan ook door zou kunnen gaan, mochten onverhoopte omstandigheden ertoe leiden dat er geen publiek bij zou kunnen zijn en we op enkel live stream aangewezen zouden zijn. Lieke, geboren en getogen in de regio, is ook voor de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede geen onbekende. Pim Schipper, de ‘eigen organist’ van de Grote Kerk, kent Lieke goed en trad meer dan eens met haar op. Vorig jaar nog in de serie Muziek in de Maartenskerk in Doorn. Ook afgelopen Kerstnacht was Lieke in het aangepaste Festival of Lessons and Carols als één van de vier zangers in de Grote Kerk te horen en te zien. Het recital kent werken van Bach. Händel, Pärt, Dowland en Purcell. Naast werken voor mezzosopraan en orgel klinken ook enkele solo orgelwerken.

FYSIEK BELEVEN Op dit moment van schrijven zijn er redenen om aan te nemen dat dit concert onder de vlag van de cultuursector op zondag 6 februari weer mag worden bezocht. Waarschijnlijk met een geldige 3G QR-code en het dragen van een mondmasker wanneer in de kerk gelopen wordt. Over het maximumaantal bezoekers is nu nog niets bekend. Houd u voor actuele informatie onze website in de gaten (www.scgk.nl)  Ook praat ik u over ruim een week opnieuw bij via een e-mail.

LIVE STREAM Wat er ook gebeurt, via de live stream kan het altijd worden bijgewoond of op een later tijdstip worden beleefd. De live uitzending kan worden bijgewoond via de link op de de SCGK homepage.

VRIJWILLIGE BIJDRAGE Ook in 2022 gaat SCGK (voorlopig) onverminderd door met die wat vreemde manier van entree heffen. U bepaalt het eigenlijk zelf. De gedachte dat iedereen moet kunnen meedoen, wordt gedragen door de breedste schouders. Want kosten maken we wel, daarin gedragen onze concerten zich wel heel gewoon! Zou u elders een dergelijk recital willen meemaken, dan zou u waarschijnlijk niet raar opkijken als u daarvoor € 10,- moest betalen, toch? 

VRIEND WORDEN Heel graag rekent SCGK u tot de groep van Vrienden van SCGK! Daarbij zou het fijn zijn (ook als garantie naar sponsoren en fondsen) als we het donatiebedrag jaarlijks automatisch te kunnen incasseren.Kijk voor meer informatie op scgk.nl

advertentie
advertentie