Choral Evensong in de Grote Kerk
Choral Evensong in de Grote Kerk SCGK

Choral Evensong met Cantiago onder leiding van Herman Mussche

6 december 2021 om 08:44 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zondag 12 december wordt in een Choral Evensong in de Grote Kerk opnieuw liturgie gevierd. De Evensong vindt zoals altijd plaats om 16:00 uur. Dat Kamerkoor Cantiago onder leiding van Herman Mussche in de Grote Kerk in december de Choral Evensong zingt, kent een zekere regelmaat. Ook in 2020 zongen ze in december de Choral Evensong in de Grote Kerk. Kamerkoor Cantiago heeft de Jacobikerk in Utrecht als thuisbasis. Herman Mussche heeft zondag de muzikale leiding. Pim Schipper, de hoofdorganist van de Grote Kerk, bespeelt het Harrison & Harrison-orgel en Jan Offringa is de liturg.

De persconferentie van vorige week vrijdag zet veel op losse schroeven. Ook Stichting Concerten Grote Kerk (SCGK) heeft zich opnieuw moeten beraden over wat wel, en wat niet kan. Alles in afstemming met wensen en activiteiten van anderen in de Grote Kerk, zeker op zondag. Uiteindelijk bleken keuzes die de kerkgenootschappen maakten zich prima te verhouden tot de plannen. Sterker: zolang we om 17:00 uur klaar zijn met de maatregelen die al golden gaat het ‘gewoon’ door.

Kom, uiteraard als u geen Corona-gerelateerde klachten hebt, deze Evensong in de kerk meemaken. Bij de diensten in de kerk hoeft geen Coronapas te worden getoond. We dragen mondkapjes als er gelopen wordt in de kerk (mag af als u zit), er zijn gemarkeerde plaatsen in de banken zodat 1,5m afstand gegarandeerd is. Bij binnenkomst en verlaten van de kerk houden we rekening met elkaar. U hoeft zich niet (vooraf) te registreren.

Kiest u (toch) voor meebeleven via de live stream, of wilt u later nog eens terugkijken kijk dan op de website van SCGK.

Als gezongen delen kent de Choral Evensong van zondag 12 december het volgende programma:

·          How beautiful upon the mountains  van John Stainer klinkt als Introïtus

·          De gezongen Preces en Responses zijn gecomponeerd door Philip Radcliffe

·          De Chant is Psalm 85 en is van de hand van Christiaan Winter

·          De lofzangen, het Magnificat & Nunc Dimitis, voor deze zondag zijn gecomponeerd voor Three Choirs Festival at Hereford en zijn op muziek gezet door Herbert Brewer

·          Als Anthem zal A spotless rose van Ola Gjeilo klinken

Deze Choral Evensong gaat met ruime vertegenwoordiging door muziek uit eind vorige eeuw, een waar Engels feest worden! In de loop van volgende week zal het complete programmaboekje via de homepage van www.scgk.nl te downloaden zijn.
Zowel bij fysieke entree als toegang tot de livestream heft SCGK geen entreebewijzen. Maar er wordt toch een beetje mee gerekend dat voor de toegang wordt betaalt. Controleren doen we dat niet… Mag SCGK een klemmend beroep doen om een gangbaar toegangsbedrag (suggestie € 10,00 per persoon) vrijwillig te betalen?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie