Choral Evensong met cantorij de vier evangelisten
Choral Evensong met cantorij de vier evangelisten SCGK

Choral Evensong met gastkoor Cantorij ‘De vier evangelisten’

1 september 2021 om 09:27 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Na een korte pauze in de zomerperiode start Stichting Concerten Grote Kerk (SCGK) weer met het vieren van liturgie in een Choral Evensong in de Grote Kerk. De Evensong op zondag 5 september begint om 16.00 uur.

Cantorij ‘De vier evangelisten’ zal onder leiding van André Vis het gastkoor zijn. Bekend terrein, want ook eerder, onder andere in juli 2019, zongen ze een Choral Evensong in de Grote Kerk. André Vis heeft de muzikale leiding. Pim Schipper, de hoofdorganist van de Grote Kerk, bespeelt het Harrison & Harrison orgel en Jan Offringa is de liturg.

Fysieke toegang is weer mogelijk. In juni vond de Choral Evensong weer plaats met bezoekers. Ook de afgelopen zaterdagen waren de Open deur concerten met publiek. Zet gerust de stap om de Choral Evensong weer ter plekke mee te beleven. Voldoende afstand bewaren wordt door zorgvuldige toewijzing van de plekken goed bewaakt. Het is ook mogelijk om het in een live stream mee te beleven. Het complete programmaboekje zal via www.scgk.nl te downloaden zijn. De toegang is gratis, maar een donatie voor het ‘mee beleven’ van de Choral Evensong wordt op prijs gesteld.

advertentie
advertentie