Tewkesbury Abbey Schola Cantorum
Tewkesbury Abbey Schola Cantorum SCGK

English Choir Festival in de Grote Kerk

4 juli 2022 om 12:00 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Maar liefst drie koren van grote naam uit Engeland zijn in juli op tournee door Europa en doen ook Wijk bij Duurstede aan. Het betreft twee concerten en één Choral Evensong. Op zaterdag 9 juli (16:00) en dinsdag 26 juli (20:15) concerten door twee koren die beiden onder leiding staan van Simon Bell. Op zaterdag 16 juli is het het zeer beroemde Bath Abbey Choir dat onder leiding van Huw Williams met Shean Bowers aan het Harrison & Harrison orgel de Choral Evensong verzorgt.        
        
Concert 9 juli, 16:00 uur Het Tewkesbury Abbey Schola Cantorum brengt o.l.v. Simon Bell met Carlton Etherington aan het orgel een door-en-door Engels programma. Zoals voor de hele maand juli geldt, krijgt de toehoorder bij dit eerste concert uit een breed scala van Engelse componisten het mooiste van het mooiste voorgeschoteld. Van het Prevent us, O Lord van William Byrd, via My soul there is a country van Hubert Parry en het Blessed be the God and Father van Samuel Sebastian Wesley tot Let all mortal flesh keep silence van Edward Bairstow en Laudate Dominum van Matthew Martin: Engels feest!        

LivestreamVoor het geval u er niet bij kunt zijn wordt een livestream aangeboden. Ook voor het op een later tijdstip herbeleven van dit prachtige concert, klikt op de titelpagina van onze uitzending. En opnieuw is de entree gratis. Maar kosteloos zijn deze concerten allerminst. Stichting Concerten Grote Kerk hoopt hiermee dat concerten in de Grote Kerk voor iedereen toegankelijk kunnen zijn. Kunt u een ‘normaal entreebedrag’ wel missen (en dan is € 15,00 voor zo’n concert helemaal niet gek), wilt u dan wel ‘gewoon’ betalen?        
        
Voor de komende weken staan verschillende activiteiten op de agenda. Kijk voor het volledige jaarprogramma op de SCGK-website.        
        
        

advertentie
advertentie