Choral Evensong in de Grote Kerk
Choral Evensong in de Grote Kerk SCGK

Choral Evensong met kamerkoor Cantiago

6 december 2022 om 11:17 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Zondag 11 december om 16:00 uur biedt de Stichting Concerten Grote Kerk (SCGK) een Choral Evensong met Kamerkoor Cantiago onder leiding van Herman Mussche met Pim Schipper op orgel en liturg Jan Offringa. De toegang is gratis, betalen kan vrijwillig achteraf        
        
Het is de laatste van dit kalenderjaar, de Choral Evensong van zondag 11 december. Als de Choral Evensong die in januari van dit jaar nog vanwege Corona moest worden geannuleerd mee wordt geteld, is in 2022 voldaan aan het streven gemiddeld één keer per maand in de Grote Kerk liturgie te vieren volgens Anglicaanse traditie. De gezongen delen worden, zoals de afgelopen jaren steeds bij de Evensong in december, gezogen door Kamerkoor Cantiago onder leiding van Herman Mussche.        
       
Liturgie of een uurtje muziek…Dat is helemaal aan u! De Wijkse Evensong is herkenbaar in haar kwalitatieve en stijlvolle samenhang en balans tussen ruimte, symbolen, vaste opbouw, woord, stilte, gebruikte taal, rituelen, gebed, luisteren, actief zingen en muziek. Als bezoeker kun je daarin actief participeren, maar je kunt ook ‘alleen’ genieten van mooie muziek…Van de Deense componist Otto Olsen klinkt het prachtige Advent. De Preces en Repsonses zijn Richard Shephard terwijl Attwood Walmisley tekent voor de Canticles (Magnificat en Nunc). Als Anthem klinkt Even when He is silent van Kim André Arnesen.        
        
Voor het geval u er niet bij kunt zijn wordt een livestream aangeboden. Ook voor het op een later tijdstip herbeleven van deze Choral Evensong, kan worden geklikt op de titelpagina van de uitzending.
        
En zoals altijd is de toegang gratis. Maar zonder kosten is deze Choral Evensong natuurlijk niet. Wel wil de SCGK dat wie-maar-wil kan meevieren. Zonder een bedrag van, laten we zeggen, € 10 van iedereen die ‘meebeleeft’ en dat bedrag wel kan missen, kan ook deze Choral Evensong ‘niet uit’. Het kan heel eenvoudig, kijk op de website scgk.nl voor de mogelijkheden.
        
Om alvast in de agenda te zetten: op 22 december het Festival of Lessons and Carols.
        
    
        
        

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie