Choral Evensong
Choral Evensong SCGK

Choral Evensong met Convocati

5 september 2022 om 09:39 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE De vakanties voorbij, de reguliere regelmaat treedt weer in. Als er iets een bijna perpetuum regelmaat is, is het wel de Anglicaanse Choral Evensong. Ook de Stichting Concerten Grote Kerk (SCGK) pakt de draad op zondag 11 september om 16.00 uur weer op van een (als het even kan) maandelijkse Choral Evensong in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede. De Wijkse Evensong kent structuur en onderdelen die aansluiten bij die Anglicaanse traditie, terwijl het samengaan met elementen uit de Nederlandse kerkelijke traditie ervoor zorgt dat het wordt beleefd als een Evensong die midden in onze samenleving staat. Er vindt een viering plaats ‘die mensen raakt’.        

Convocati, onder leiding Gerard Beemster, dirigent, Pim Schipper is de organist liturg Henk Kroese. Liturgische viering of ‘concert’ Wat u wilt. Er kan onmiskenbaar een viering in Anglicaanse stijl worden ervaren. Maar de muzikale inbreng van een hoog artistiek niveau kan ook alleen al reden zijn om mee te beleven. Bezoekers mogen bij dit avondgebed uiteenlopende redenen om binnen te lopen, en uiteenlopende mate van actief deelnemen en participeren hebben. De Introit is het prachtige Go before us, o Lord, van Andrew Carter. De Preces en Repsonses zijn van Christiaan Winter terwijl Howells tekent voor de Chants van de Psalmen 120 en 121. De Canticles (Magnificat en Nunc) zijn van Herbert Sumsion. Als Anthem klinkt het O Lorde, the maker of all thing van John Joubert.        

Voor het geval u er niet bij kunt zijn wordt een livestream aangeboden. Ook voor het op een later tijdstip herbeleven van deze Choral Evensong, klikt u op de titelpagina van onze uitzending.     
        
Zoals altijd kunt u gratis naar binnen…Maar kosteloos is ook een Choral Evensong als deze niet. Wel wil SCGK dat wie-maar-wil kan meevieren. Om voorafgaand of tijdens een Evensong u uitgebreid te vragen iets van toegang achteraf te betalen, vinden we ongepast. Maar zonder een bedrag van, laten we zeggen, € 10 van iedereen die dat wel kan missen, kan ook deze Choral Evensong ‘niet uit’. Kijk voor alle informatie en de agenda voor de komende weken en het jaarprogramma op de SCGK-website.        
        
        
        

        
        

advertentie
advertentie