Ontdek de geheimen in de schildering van de Tien Geboden
Ontdek de geheimen in de schildering van de Tien Geboden Grote Kerk Wijk bij Duurstede

Lezing en vieringen in de Grote Kerk

Religie

WIJK BIJ DUURSTEDE Tegen de koorwand van de Grote Kerk bevindt zich een schildering van de Tien Geboden. Welke geheimen bevat de oude tekst uit 1593 die tijdens de renovatie in de jaren ’70 van vorige eeuw onder het witkalk vandaan kwam? Dat gaat Louis Wüllschleger, oud-predikant te Wijk bij Duurstede, onthullen op donderdag 7 april, aanvang 20.00 uur. Hij deed in de afgelopen jaren onderzoek naar deze schildering. De avond staat open voor alle geïnteresseerden en de toegang is vrij.

Marjolein de Wit op fluit en Pim Schipper op orgel verzorgen samen bijpassende muziek uit het eind van de zestiende eeuw. De avond wordt door de huidige predikanten van de Grote Kerk besloten met een Avondgebed waarin enkele liederen uit die tijd worden gezongen. Dat is een ervaring op zich: alsof je in een tijdmachine stapt en vier eeuwen teruggaat. De avond wordt georganiseerd en aangeboden door beide gemeenten, de hervormd en protestantse, die samen de Grote Kerk bewonen.

[STILLE WEEK] Op Palmpasen, zondag 10 april, begint de Stille Week voor Pasen. In die week is er elke dag een viering in de Grote Kerk. Om te beginnen zijn er drie korte avondgebeden op maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 april. Deze verstilde momenten, waarin niet wordt gepreekt, beginnen om 19.30 uur in de Johanneskapel van de kerk, ingang Peperstraat. Op de dagen daarna, Witte Donderdag en Goede Vrijdag, beginnen de diensten eveneens om 19.30 uur. De lichtdienst in de Paaswake van zaterdag 16 april begint om 22.00 uur. Op donderdag en zaterdag wordt medewerking verleend door kerkkoor Cantique onder leiding van Elien van der Meer. Beide voorgangers Marien Middelkoop en Jan Offringa gaan deze week om de beurt voor in de diensten. Sander Booij en Pim Schipper bespelen de orgels van de Grote Kerk. Iedereen is van harte welkom. Voor en na de vieringen is het mogelijk de Gedachtenisplek te bezoeken en daar een kaarsje aan te steken.

advertentie