Het Mauritsensemble
Het Mauritsensemble Mauritsensemble

Mauritsensemble in de Grote Kerk

3 maart 2022 om 09:35 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Muziek in de Grote Kerk verbreedt. Niet alleen vocaal, niet alleen liturgisch gekleurd, niet alleen op de zondag, vaker. En nu ook: kamermuziek. Het Friedrichs-Van Vulpen-orgel verhuisde in 2019 naar het zuidelijk transept van de kerk. Een intieme, wat besloten, ruimte voor kleinschaliger activiteiten met een schitterende akoestiek. Daarom kan nu ook kamermuziek in een wat meer besloten ruimte worden geprogrammeerd.

Op zondag 6 maart om 16.00 uur staat het Mauritsensemble op het programma. Twee pianokwintetten gaan klinken, Het wat bekendere werk van Brahms, in F opus 34. Het wordt nogal eens de kroon op de kamermuziekwerken van Brahms genoemd. Grote verschillen in kleuring en peilloze dieptes klinken in de vier delen. Veel minder donker, klinkt het bruisende pianokwintet in G opus 49 van Enrique Granados, ook wel de Spaanse Chopin genoemd.

Het Mauritsensemble bestaat uit Peter de Wit en Nynke Lambooij op viool, Dieuke van de Wielen, altviool, Arjen Vredenberg op cello en Jan Jongbloed op piano. Voor deze gelegenheid zal Evert Snel uit Werkhoven dit weekend een Fazioli vleugel in de kerk plaatsen. Iedereen, zonder coronabesmetting, is welkom. Ook is het concert te volgen via de livestream. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie