Marco Petri
Marco Petri PCG
RAADSPRAAT

Zwaar weer op komst?

17 mei 2023 om 08:15 Overig Raadspraat

Hoewel de zomer in aantocht is en vele van ons al voorpret hebben voor de naderende zomervakantie. Maken anderen zich grote zorgen!

U heeft het vast gelezen of gehoord, de landelijke overheid moet bezuinigen! Helaas gaat dit ook aan de gemeentelijke overheid niet voorbij! We hebben van het college een somber financieel plaatje gepresenteerd gekregen. Met name in 2026 en 2027 zullen grote financiële tekorten ontstaan als we niets doen!

De hoop en verwachting dat de landelijke overheid financieel bij zal springen, denkt de PCG, is een utopie. De landelijke overheid zit zelf in zwaar weer! Regeren is vooruit zien! En niet de kop in het zand steken maar het onder ogen zien en keuzes maken!

Nou, keuzes genoeg! Het restaureren en huisvesten van museum en de VVV van Markt 24 bijvoorbeeld. Moet het allemaal doorgaan? En hoe gaan we dat betalen? Welke scenario´s zijn er?

En hoe kunnen we dit project afronden met de minste financiële schade? Allemaal vragen waar we als college en gemeenteraad ons over moeten buigen. En nog belangrijker: Wat leren we hiervan? Hoe kunnen we in de toekomst voorkomen dat zo iets uit de hand kan lopen?

De PCG vindt de bouw van de nieuwe scholen heel belangrijk! Waar kunnen we dan nog op bezuinigen zonder concessies te doen aan goede toekomstbestendige scholen? Dat wordt heel ingewikkeld! Heeft u ideeën schroom niet en meldt ze. Alle kleine beetjes helpen. Het liefst voorstellen die structureel geld opleveren. Zoals bijvoorbeeld energiebesparing. Dat levert ook thuis geld op. Soms moet je eerst investeren, kopen van ledlampen bijvoorbeeld, maar dat bespaart elk jaar weer!

Doet u mee?

Deze week is het Hemelvaartsdag en binnenkort vieren we het Pinksterfeest!. Voor velen een vrije dag! Echter weet u wat deze dagen echt betekenen? Misschien een goed idee om eens naar de kerk te gaan. Kom 28 mei ook eens kijken op de Markt voor de Grote kerk daar is bij mooi weer een buiten Pinksterfeest, aanvang 11.00 uur.

Ik ontmoet u daar graag!

Marco Petri, PCG

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie