Afbeelding

Raadspraat: Bouwrijp maken voor 52 flexwoningen

3 mei 2023 om 08:58 Opinie Raadspraat

Het persoonlijke is politiek. Al 18 jaar ben ik betrokken bij de Wijkse politiek. Ik krijg wel eens de vraag hoe ik al die jaren gemotiveerd blijf. Mijn eenvoudige antwoord: de persoonlijke verhalen die ik hoor van mensen die me aanspreken op straat, bellen of mailen. Vaak leidt het uiteindelijk tot een gesprek aan de keukentafel. Ik houd het al die jaren vol in de gemeentepolitiek omdat het gaat om mensen. Praktische persoonlijke problemen die vragen om praktische oplossingen.

Sommige problemen zijn achter de schermen op te lossen. Bijvoorbeeld als het gaat om een herbestemming of bouwvergunning. Dan denk ik mee aan twee kanten. Vanuit het perspectief van inwoner/ondernemer en die vanuit de gemeente. Ik noem dat verbindende ombudspolitiek. En vaak blijkt er toch een oplossing mogelijk. Al kan het soms meer dan een jaar duren.

Het grote tekort aan betaalbare woningen leidt tot schrijnende persoonlijke verhalen die me de afgelopen jaren vaak zijn verteld. Vanwege te weinig inkomen kunnen steeds meer echtparen eigenlijk niet meer scheiden en eindigt het vaak in een duur vakantiepark. Jongeren blijven tot hun 30e thuis wonen of wijken uit naar beschikbare woningen buiten de regio. En de extra toestroom van statushouders maakt dat wachten op een sociale huurwoning al snel meer dan 10 jaar duurt.

Snel meer betaalbare woningen erbij staat al jarenlang bovenaan het wensenlijstje van het CDA. Ik heb daar dan ook keer op keer aandacht voor gevraagd. Begin 2019 nam ik het initiatief voor het symposium ‘Snel betaalbaar bouwen’ en ik pleit al jaren voor tiny houses.

Ik ben dan ook erg blij dat het nu echt lijkt te lukken. Het bouwrijp maken van de grond voor 52 flexwoningen op de locatie van de oude manege Het Kleine Ros is gestart. Met dank aan onze wethouder Hans Buitelaar die er samen met zijn ambtenaren hard aan getrokken heeft. Als CDA gingen we voor 50 tiny houses in ons verkiezingsprogramma.

Het persoonlijke is politiek. Meer betaalbare woningen blijven nodig. Daar blijf ik me voor inzetten.

Gerard Migchels,
Fractievoorzitter CDA

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie