Afbeelding
Raadspraat

Het roer om, ook in Wijk!

22 maart 2023 om 07:45 Opinie Raadspraat

Uitslag van de verkiezingen van de provinciale staten en het waterschap?

Inderdaad dat zou heel logisch zijn en inderdaad heb ik daar even over getwijfeld maar wellicht bent u een beetje verkiezingsmoe. En wat heeft dat stemmen nou eigenlijk voor zin?

Nou, zin heeft het! En het is in uw belang want het gaat over uw leefomgeving. Hoe meer u zich afzijdig houdt hoe meer wordt er over u beslist! Een ongewenste situatie dus. Dus ga voortaan stemmen als u het dit keer aan u voorbij hebt laten gaan.

De uitslag is inmiddels bekend, BBB als grote winnaar uit de bus, ook in Wijk bij Duurstede. Wat heeft dit te zeggen? Nuchter boerenverstand moet terug in de politiek, goed nieuws voor onze agrariërs!

Wat is het toch met die co-vergister in Cothen?

Ja, daar is 6 jaar geleden een vergunning voor afgegeven van geen bezwaar. En nu is de hele plaatselijke politiek in rep en roer en wordt er uw belastinggeld uitgegeven om te onderzoeken of de reeds afgegeven vergunning weer ingetrokken kan worden. Dat is geen betrouwbare overheid, geen behoorlijk bestuur! En levert, mocht het deze partijen lukken, een miljoenen claim op die u zal moeten ophoesten. Via gemeentelijke belastingen of via de provincie. Het is natuurlijk vreemd om de spelregels halverwege te veranderen. Dat politieke partijen voortschrijdend inzicht zeggen te hebben kan natuurlijk, maar dat kan je alleen gebruiken naar de toekomst toe, nooit met terugwerkende kracht!

De PCG verwijst graag naar een passage uit de bijbel. Mattheus: 5, vers 37: Laat uw ‘ja’ een ‘ja’ zijn en uw ‘nee’ een ‘nee’.

Vooralsnog zijn er angstbeelden die nu op deze co-vergister ten onrechte worden geprojecteerd. De 8 initiatiefnemers en Bio-value worden bij voorhand al gecriminaliseerd. Laten we de provincie vragen om een actieve handhaving, zij zullen moeten toezien wat allemaal vergist gaat worden. De fracties van de PCG en het CDA zijn van mening dat de co-vergister een goede bijdrage is aan de duurzaamheidsdoelstellingen. Er kunnen zo’n 5000 huishoudens voorzien worden van ‘groen’ gas. Mest van een 8-tal boerenbedrijven wordt zo duurzaam verwerkt en restproducten worden verwerkt in kunstmest. Fantastisch toch?

Politiek, Ik blijf mij verbazen!

Arie van Vliet,
PCG

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie