Afbeelding

Vikingschip ingezet bij Adobe fotoshoot

12 augustus 2022 om 09:45 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Het Vikingschip speelde vorige week een rol in een fotoshoot. Deze werd gemaakt in opdracht van het Amerikaanse bedrijf Adobe.

Het Vikingschip wordt inmiddels veelzijdig ingezet. Niet alleen een vaart naar Maurik of de Bosscherwaarden, een tochtje met collega’s, varen met de kinderen van de camping op het eiland van Maurik of gewoon lekker roeien staan op het menu. Afgelopen week was er een fotoshoot met Vikingacteurs. Een overvloed aan geweldige plaatjes en video’s was het resultaat. ,,Het waren dan ook niet de eerste de beste mensen. Opdrachtgever was Adobe MAX. Het fotomateriaal gaat gebruikt worden voor een door Adobe te organiseren cursus in Amerika. Topfotografen uit de hele wereld krijgen in oktober de gelegenheid met de nieuwste fotoshop programma’s van Adobe te experimenteren en deze optimaal te beheersen. En dat allemaal met ons eigen schip en in de directe omgeving van Wijk. Zo levert het lage water onverwacht mooie plekjes op die zomaar een uitstekend decor voor schitterende plaatjes vormen”, vertelt Kees Sterrenburg, bestuurslid schipzaken van St. Beheer Vikingschip.

Hij merkt op dat er met deze foto’s wel een zeer eenzijdig (cult) beeld wordt neergezet van de Noormannen. ,,Meestal waren het boeren die gewoon kwamen handeldrijven. Dit wordt ook terecht aangevoerd door volgers op de Facebook pagina, die veel aandacht trok. Maar toch, dat we van zoveel diverse kanten aandacht krijgen is mooi. En de schippers, in dit geval Ron Hehemann en Ruud Waltman, kijken altijd met plezier terug op de vaarten. Of het om een vaart met kinderen of met mooi uitgedoste reenactors gaat, maakt niet uit.”

Het schip is voor allerlei gelegenheden te boeken via het contactformulier op de eigen website www.vikingschipdorestat.nl of via de plaatselijke VVV. Al is er al een flinke groep vrijwilligers, er is nog altijd plaats voor enthousiastelingen om mee te doen als (hulp-) schipper, roeier of zeiler. Hiervoor aanmelden kan eveneens via het contactformulier op de website.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie