De bouwers van het Vikingschip blijven bezig met het project
De bouwers van het Vikingschip blijven bezig met het project Stichting Beheer Vikingschip

Nieuwe Stichting Beheer Vikingschip

9 januari 2022 om 09:33 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Het Vikingschip ligt rustig in een hoekje van de haven. Er gebeurt helemaal niets. Bij dit weer moet je er ook niet aan denken om te moeten varen op een open boot. Toch geldt hier, schijn bedriegt.

Op de valreep van 2021 was een belangrijk organisatorisch punt rond. Bij de notaris kon Harry Laven namens het bestuur zijn handtekening zetten voor de nieuwe Stichting Beheer Vikingschip. Hiermee is een einde gekomen aan de Stichting Wijkse Projecten die het initiatief voor de bouw nam en verantwoordelijk was voor de realisatie van het schip.

Zonder de inbreuk van Corona, zouden alle schippers nu bezig zijn met een cursus Klein Vaarbewijs en/of een cursus marifoon. Nu dus nog even niet, maar alles is geregeld en zodra het mag wordt de cursus alsnog gestart. Zo zorgen we dat alle schippers goed voorbereid met de vaarten kunnen beginnen.

Ook zijn er al plannen gemaakt voor het nieuwe seizoen. Eind april zijn schip en zeilers welkom bij de KNZ&RV in Muiden. Vanuit die plek gaan we een paar dagen oefenen op het Markermeer. We zien er naar uit om zonder beperkingen (die de rivier nu eenmaal heeft) op ruim water, het zeilen met ons schip verder onder de knie te krijgen. Wij houden u daar zeker van op de hoogte.

Dat een aantal bouwers helemaal in de ban is van ‘hun schip’, blijkt wel uit de foto’s. Zelfs in de winter blijven ze op een ludieke manier bezig met dit mooie project.

Harry Laven zet namens het bestuur de handtekening voor de Stichting Beheer Vikingschip
Het Vikingschip heeft rust in de winter
Gemaakt van alle gebruikte houtsoorten, stukje zeildoek en nagel als mast.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie