Het Vikingschip voor het eerst met zeil
Het Vikingschip voor het eerst met zeil Winfried Leeman

Het Wijkse Vikingschip is AF

13 augustus 2021 om 08:37 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Het was al een prachtig schip, maar dinsdag 10 augustus was een mijlpaal. Het Vikingschip drijft, het vaart op de motor, er wordt al fanatiek mee geroeid, maar nu ging het schip voor de eerste keer onder zeil. Het was een belevenis toen het zeil werd gehesen en de wind het schip vooruit begon te sjorren tegen de stroom in. Dit toverde een brede lach op de gezichten van iedereen en zeker van de botenbouwers en zeilmakers: hij doet het! Het handgemaakte zeil van 45 m2 stond er prachtig bij. De DoreStat-1 is nu echt af.

door Kees Sterrenburg

Voor de zeilers begint er nu een nieuwe periode. Met een dwars getuigd schip varen is heel anders dan het zeilen op een boot met grootzeil en fok. Op de momenten dat er tijd is en goede wind zal er dus veel geoefend moeten worden. Af en toe zullen de zeilers naar het IJsselmeer gaan, want daar is de ruimte om ook de moeilijke manoeuvres onder de knie te krijgen.

Voorlopig is de Lek het zeilwater. Degene die de komende dagen het prachtige scheepje met bolle zeilen langs zien komen, mogen weten dat er een stel heel gelukkige en gemotiveerde mensen langs vaart. Het Vikingschip is af, maar zijn waterleven begint nu.

Eerste vaartocht Vikingschip met zeil
Het Vikingschip vaart ook met zeil
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie