De Grote Kerk ontvangt topkoren
De Grote Kerk ontvangt topkoren SCGK

Twee concerten met topkoren uit Engeland in de Grote Kerk

6 juli 2023 om 10:02 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Op woensdag 12 en woensdag 19 juli zijn er twee concerten met topkoren uit Engeland; het Magdalen College Choir uit Oxford en het St. Paul’s Cathedral Choir. Beide concerten beginnen om 20.15 uur. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage, met een richtprijs van € 17,50, wordt op prijs gesteld.     

MAGDALEN COLLEGE CHOIR

 Aan tot de verbeelding sprekende kwaliteit in de Grote Kerk geen gebrek dit jaar. Wat een feest! Was The Choir of York Minster al in mei, en is de Choral Evensong met het Roder Jongenskoor net achter de rug, in juli worden nog twee internationale topkoren begroet in onze Grote Kerk. Engeland kent een enorme traditie en geschiedenis als het om koren gaat die aan Chapels van gerenommeerde universiteiten verbonden zijn. King’s College uit Cambridge noemt iedereen dan natuurlijk meteen. Maar tot over de hele wereld wordt ook het College uit Oxford en haar traditie gekend! Magdalen College Choir, Oxford – woensdag 12 juli 20.15 uur      

ST. PAUL’S CATHEDRAL CHOIR

Toen met de toevoeging van het Engelse orgel aan de Grote Kerk aan het avontuur werd begonnen de bekendheid van onze kerk als professioneel muziekpodium te vergroten, had de Stichting Concerten Grote Kerk dit niet kunnen denken…Woensdagavond treedt het wereldberoemde St. Paul’s Cathedral Choir uit de gelijknamige kathedraal in Londen op in Wijk bij Duurstede! De twaalf volwassen beroepszangers (The Vicars) vormen samen met de 21 ‘Boys’ het ‘Full Choir’. Zij zingen een uiteenlopend programma waarin William Fox, de ‘Acting Organist’ van de St. Paul’s zowel het Middentoon Kiespenningorgel als het Harrison & Harrison-orgel zal bespelen. Woensdag 19 juli om 20.15 uur. 

Het concert van het Magdalen College Choir Oxford kunt u ook via de livestream meemaken. St. Paul’s Cathedral Choir is ‘alleen’ in de Grote Kerk mee te beleven. Bestel daarvoor online uw kaarten: www.scgk.nl.        
        
        
        

        

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie