Vier zaterdagen genieten van orgelmuziek
Vier zaterdagen genieten van orgelmuziek SCGK

Open deur orgelconcerten in de Grote Kerk Wijk bij Duurstede

3 augustus 2022 om 07:59 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Vier orgels in de Grote Kerk, vier concerten, vier zaterdagen in augustus! Elke zaterdagmiddag om 16.00 uur is er een orgelconcert in de Grote Kerk. Zaterdag 6 augustus opent Hayo Boerema, organist van de Laurenskerk in Rotterdam, de serie. De toegang is gratis, de vrijwillige betaling is achteraf.

Volgend op het succes van vorig jaar worden voor de vier zaterdagmiddagen van augustus ‘Open deur’- orgelconcerten georganiseerd. De boodschappen gedaan, de ramen gezeemd en klaar voor de zondag, om 16.00 uur ontspannen achteroverzittend genieten van veertig minuutjes orgelmuziek. Het open deur-karakter van de orgelconcerten beviel vorig jaar heel goed. Makkelijk binnenlopen, genieten en na nog geen uur de zaterdagmiddag vervolgen, nog nagenietend van de rijkdom van de orgels van de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede.

PROGRAMMERING Het kwartet aan Open deur-concerten kent een geweldige programmering. Hayo Boerema is organist van de Laurenskerk in Rotterdam en opent de serie op zaterdag 6 augustus. De ‘eigen’ organisten van de Grote Kerk verzorgen het tweede concert, terwijl niemand minder dan Malcolm Archer (Temple Church, London) het derde concert voor zijn rekening neemt. Voor het afsluitende concert op zaterdag 27 augustus tekent de organist van de Utrechtse Domkerk, Jan Hage. Het kan niet anders dan een heel boeiende serie worden.

LIVESTREAM Voor het geval het niet mogelijk is er bij te zijn wordt een livestream aangeboden. Ook voor het op een later tijdstip herbeleven van dit prachtige concert. Kijk hiervoor op www.scgk.nl

Zoals iedereen begrijpt kan deze serie orgelconcerten niet kosteloos zijn. Toch mogen de bezoekers zonder vooraf te betalen naar binnen. Er wordt gevraagd om uw toegang achteraf (vrijwillig) te betalen. Zo kan het zijn dat een bezoeker voor wie zelfs een gangbaar entreebedrag voor een dergelijk concert niet haalbaar is, het concert toch kan meebeleven. Als een vergoeding (€ 7,50 is daarbij helemaal niet vreemd) wel kan worden gemist, kan achteraf worden betaald. In de kerk kan het nog ouderwets in een mandje of kijk op de website voor betalingsgegevens.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie