The Choir of York Minster
The Choir of York Minster Choir of York

Choir of York Minister in Grote Kerk

24 mei 2023 om 16:28 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdagmiddag 27 mei wordt om 16:00 uur in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede, absoluut als een hoogtepunt in de reeks Evensongs dit jaar, liturgie gevierd in een Choral Evensong met het York Minster Choir. Choir of York Minster geldt met een eeuwenoude traditie als één van de beste kathedrale koren van de UK. Wat een eer dat zij vanmiddag de gezongen (vaste) onderdelen van dit middaggebed voor haar rekening neemt. De twee orgels van de Grote Kerk zullen worden bespeeld door de hoofdorganist, van York Minster, Benjamin Morris. Het geheel staat onder leiding van de Director of Music, Robert Sharpe. Willem Bams is deze bijzondere middag de liturg.                
          
DRIELUIK VAN ENGELSE TOPKOREN De Choral Evensong met het Choir of York Minster is de eerste van gelegenheden uit het Drieluik van Engelse topkoren die u niet mag missen. Schrijft u naast deze Evensong ook alvast in uw agenda: woensdag 12 juli Magdalen College Choir, Oxford en een week later, woensdag 19 juli, St. Paul’s Cathedral Choir, Londen. De Canticles betreffen het Magnificat en Nunc Dimittis uit de York Service gecomponeerd Judith Bingham (1952). De Preces en Resonses zijn getoonzet door Philip Moore (1943). U hoort het Dum complerentur dies Pentecostes van Palestrina als Anthem. Als Introït hebt u aan het begin geluisterd naar O Lord, give thy Holy Spirit van thomas Tallis.                
        
        
LIVESTREAM Voor het geval u er niet bij kunt zijn biedt SCGK een livestream aan. Ook voor het op een later tijdstip herbeleven van deze bijzondere gebeurtenis, klikt u op de titelpagina van scgk.nl Natuurlijk kent een Evensong geen entreeprijs! Maar, het organiseren van Choral Evensongs kost geld. De Stichting Concerten Grote Kerk (SCGK) huldigt het standpunt dat haar activiteiten voor een zo breed mogelijke groep bezoekers toegankelijk moeten zijn. Als nou iedere bezoeker die een ‘entreebedrag’ wel zou kunnen missen (in dit geval bijvoorbeeld een bedrag van € 10,-) dat achteraf bij wijze van toegang toch betaalt, dan kunnen we met elkaar ook de Evensongs ‘gaande houden’. Doet u mee?                
                        
        


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie