Capella Dorestad gaat naarEngeland
Capella Dorestad gaat naarEngeland SCGK

Uitzwaai-concert Capella Dorestad

7 maart 2023 om 18:00 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdag 11 maart om 20.15 uur in de Grote Kerk kunnen bezoekers genieten van het uitzwaai-concert van Capella Dorestad, onder leiding van Rienk Bakker. Pim Schipper is de organist deze avond. De toegang is gratis. U betaalt/sponsort vrijwillig. Richtprijs € 25,-    
      
Capella Dorestad, dat eind 2020 door de SCGK werd opgericht, gaat dit voorjaar op tournee in Engeland. In drie Engelse kathedralen worden Choral Evensongs door het koor gezongen. In Ely en St. Edmundsbury als ‘visiting choir’ ter vervanging van het eigen koor. In Croydon (Londen) samen met hun jongenskoor. Op de ‘vrije’ zondag hebben ze exclusief toegang tot de repetitie van King’s College Choir in Cambridge! Ze hopen tijdens deze leerzame reis nog meer kennis en koorvaardigheden op te doen ten faveure van de Choral Evensongs in Wijk. Om u alvast te laten meegenieten dit ‘Uitzwaai-concert’!        
        
Met het uitzwaaiconcert krijgt u een impressie van wat in Engeland gaat worden gezongen. Wat daar precies ‘moet’ worden gedaan staat nog niet eens helemaal vast. Maar natuurlijk weten we dat een Magnificat, Nunc en een Psalm Chant gaan klinken… Op 11 maart hoort u een Magnificat en Nunc van George Dyson en een Magnificat van Herbert Howells. Naast My soul, there is a country van Hubert Parry en werken van o.a. Benjamin Britten en Gustav Holst hoort u het adembenemende A Clare Benediction van John Rutter terwijl wordt afgesloten met Eternal rest van James Whitbourn.        
        
Voor het geval u er niet bij kunt zijn wordt een livestream aangeboden. Ook voor het op een later tijdstip herbeleven van dit Uitzwaai-concert, klikt u op de titelpagina van deze uitzending.        
        
Loopt u gerust naar binnen, maar…Ook voor dit concert geldt natuurlijk dat het niet zonder kosten is. Een gulle vrijwillige bijdrage helpt hopelijk ook een klein beetje om de kosten van de tournee te dekken. Maar, alleen als u het bijdragen alsof er entree zou worden geheven kunt missen. Want het credo blijft: iedereen moet kunnen meegenieten!        
        
        


advertentie
advertentie