Drieluik Engelse topkoren
Drieluik Engelse topkoren SCGK

Mariavespers, Claudio Monteverdi in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede

10 april 2023 om 12:15 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Vocaal ensemble Coqu Accademia Amsterdam met Wendy Roobol, Jennifer van der Hart - sopraan, Falco van Loon, Stefan Kennedy - tenor, Berend Eijkhout – bariton en Paul Valk, dirigent. In de Grote Kerk op zaterdag 22 april, 20:15 uur. Toegang (geen livestream)€ 20,- (€ 15,- CJP | student | <12)kaartverkoop www.scgk.nl        
        
        
MARIAVESPERS Claudio Monteverdi (1567 – 1647). Een lang gekoesterde wens van de Stichting Concerten Grote Kerk: in de fantastische akoestiek van de Grote Kerk in Wijk bij Duurstede klinken de Mariavespers van Claudio Monteverdi… Dit jaar viert Vocaal Ensemble Coqu haar 40-jarig jubileum en ‘haalt groot uit’. Samen met Accademia Amsterdam voert zij op vrijdag 21 april in Utrecht (uitverkocht) en zaterdag 22 april ‘in Wijk’ dit imposante meesterwerk uit.        
        
     
Het rond 1610 geschreven werk is een van de belangrijkste uit de barokmuziek en wordt beschouwd als een hoogtepunt in het oeuvre van Monteverdi. Zijn werk markeert de overgang van renaissance- naar barokmuziek en het begin van de Westerse opera. De compositie bestaat uit een afwisselende verzameling motetten, psalmen, hymnen en antifonen en was bedoeld om uit te voeren tijdens de avondvespers op feestdagen ter ere van Maria.Met een rijke bezetting aan zangers, koperblazers en een groot basso continuo waant u zich in de San Marco.        
        
        
Bij dit concert met de Mariavespers van Monteverdi wordt geen livestream aangeboden.        
        
        
Zonder betalen gaat deze avond echt niet…Voor het concert op zaterdag 22 april is ons credo dat u op basis van een vrijwillige bijdrage kunt meegenieten helaas niet vol te houden. Een koor met een professionele dirigent, Accademia Amsterdam dat bestaat uit professionele musici op historische instrumenten en maar liefst vijf solisten: een avond met een enorme begroting. Zou een groot deel van onze bezoekers het richtbedrag als vrijwillige bijdrage betalen, dan durfden we het nog wel…        
        
        
Uw ticket vooraf online kopen gaat heel eenvoudig; ga naar https://www.ticketkantoor.nl/shop/coqu40wijk·         u kunt ook een ticket kopen op de avond zelf in de kerk (indien nog beschikbaar)        
        
Voor de komende periode staan vele activiteiten op de agenda. Kijk voor het volledige jaarprogramma op de SCGK-website. Dit keer speciaal aandacht voor een drieluik van Engelse topkoren uit York, Oxford en de St. Paul’s van Londen. En dat komt allemaal naar de Grote Kerk van Wijk! Voor de agenda: zaterdag 27 mei, woensdag 12 en 19 juli.        
        
        
        

        

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie