The Passion of Christ in de RK kerk
The Passion of Christ in de RK kerk Face to Face

The Passion of Christ in de RK kerk in Wijk bij Duurstede

21 maart 2023 om 12:54 Religie

WIJK BIJ DUURSTEDE Op dinsdag 4 april om 19.30 uur presenteert het Face to Face koor onder leiding van Tom van Ginkel een uitvoering van The Passion of Christ. Een muzikale vertelling van het lijdensverhaal, het verhaal zoals beschreven in de Bijbel van 2000 jaar geleden, het verhaal van het leven van Jezus, de feestelijke intocht in Jeruzalem, zijn kruisiging en zijn opstanding. Het geheel vindt plaats in de RK kerk in Wijk bij Duurstede.
Het verhaal wordt verteld, vanuit ons leven, ons leven in de hedendaagse wereld, zoals hier in Wijk bij Duurstede.


The Passion of Christ neemt je stap voor stap mee door de laatste dagen van het leven van Jezus en wordt muzikaal ondersteund door het Face to Face koor met nederlandstalige hedendaagse liederen. Het verhaal wordt verteld, gebaseerd op teksten van Rebecca Onderstal, die het verhaal geschreven heeft op basis van het Bijbelverhaal, de muziek zorgt dat het je hart raakt. De nederlandstalige liederen, gezongen door het Face to Face koor, laten zien dat het Bijbelverhaal van alle tijden is. Het gaat over liefde, verraad, onschuld en verdriet. Het gaat over hoop en liefde en is een verhaal dat overal ter wereld nog steeds inspireert en kracht geeft. Licht en geluid met daarbij inspirerende beelden zullen het geheel ondersteunen en maken er een onvergetelijke avond van.


Het verhaal dat ieder jaar verteld wordt, kon de laatste jaren op deze manier niet live uitgevoerd worden door de coronapandemie. ,,We hebben toen een digitale versie gemaakt. Maar nu kan het weer live in een sfeervolle kerk. Gaat u ook mee in dit prachtige verhaal, laat u ook raken door de teksten en wordt ook ondergedompeld door de muziek. Wellicht ziet ook u het licht van de opstanding en put u kracht uit deze avond vol emotie, muziek, inspiratie en hoop.”

Kom op dinsdagavond 4 april naar de RK kerk Klooster Leuterstraat Wijk bij Duurstede. Het geheel begint om 19:30, kom op tijd! De toegang is gratis, na afloop is er een collecte voor de gemaakte onkosten. 

KINDEREDITIE

Ook dit jaar is er weer een speciale kindereditie van The Passion of Christ. Vorige jaren ontstond het idee om naast The Passion of Christ op dinsdagavond ook een speciale kinderversie te maken en die aan de basisscholen in Wijk bij Duurstede aan te bieden. Dat was een groot succes. Ook dit jaar zal er op woensdag 5 april om 9.30 en om 11.00 uur een speciale kindereditie plaats vinden. Annemieke Bosman en Carole van Ginkel vertellen het verhaal in een versie die speciaal voor deze gelegenheid geschreven is. Het Face to Facekoor zorgt met aangepaste hedendaagse nederlandstalige liederen voor de muzikale ondersteuning. De kinderen worden zo meegenomen in dit prachtige verhaal. De beleving van de kinderen is zo mogelijk nog intenser dan die van de volwassenen op de avond ervoor. De nodige emoties komen los en daar waar mogelijk wordt uit volle borst meegezongen. Alle basisscholen in Wijk, Cothen en Langbroek zijn ook dit jaar weer uitgenodigd en er zijn inmiddels al honderden aanmeldingen binnen. Maar iedereen is welkom.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie