The Passion of Christ
The Passion of Christ RK kerk

The Passion of Christ, dit jaar weer live!

Religie

WIJK BIJ DUURSTEDE Op dinsdag 12 april om 19.30 uur zal er in de RK kerk een uitvoering plaatsvinden van The Passion of Christ. Een muzikale vertelling van het lijdensverhaal: de feestelijke intocht in Jeruzalem, zijn kruisiging en opstanding. The Passion of Christ neemt je stap voor stap mee door de laatste dagen van het leven van Jezus. Het verhaal wordt verteld. De aanvullende teksten en de muziek zorgen dat het je hart raakt.

De vorige live-Passion of Christ lijkt al weer lang geleden. Door Corona kon het de afgelopen jaren niet doorgaan, maar nu weer wel!

De muziek en de teksten laten zien dat het Bijbelverhaal van alle tijden is. Het gaat over liefde, verraad, hoop, onschuld, en verdriet. Het gaat over hoop en liefde die de dood overwint. Het is een verhaal dat overal ter wereld nog steeds inspireert en kracht geeft. Een verhaal dat ieder jaar weer wordt verteld en tot leven komt. Een verhaal dat juist in deze donkere tijd hoop geeft. Hoop die we nu zo hart nodig hebben. Het donker wordt altijd weer overwonnen door het Licht.
Dit jaar is er een aangepaste vorm. Het verhaal is van alle tijden, maar de manier waarop we het brengen is veranderd. Licht en geluid met daarbij inspirerende beelden brengen het verhaal tot leven.

Het verhaal, gebaseerd op de oorspronkelijke teksten van Rebecca Onderstal, die het verhaal destijds geschreven heeft op basis van de Bijbel, wordt verteld in woord en muziek. Het wordt aangevuld met gedichten van nu ter overdenking en steun. De bekende liederen worden gezongen door het koor Face to Face onder leiding van Tom van Ginkel.


Dinsdag 12 april om 19.30 uur in de RK Kerk Klooster Leuterstraat 35, Wijk bij Duurstede. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte voor de gemaakte onkosten. Voor meer informatie: www.facetofacekoor.nl en op facebook: https://www.facebook.com/ThePassionofChristWijkbijDuurstede

advertentie