Muur van Verbondenheid
Muur van Verbondenheid Adrie Berkhout

Bezinningsplekken om je hart te luchten

25 november 2020 om 10:22 Corona

WIJK BIJ DUURSTEDE De drie kernen van onze gemeente hebben in deze coronatijd eigenlijk een soort Klaagmuur nodig. Dat gaf burgemeester Iris Meerts onlangs aan het Beraad van Kerken mee tijdens een zoom meeting. Daarbij dacht zij aan de beroemde muur in Jeruzalem waar mensen een briefje in kunnen stoppen met een klacht, gebed of wens. Op zo’n bezinningsplek is het niet de bedoeling dat de briefjes door omstanders gelezen worden. Het is wat je noemt een rituele manier om je hart te luchten.


In Wijk bij Duurstede vonden de twee grote kerken elkaar in een gezamenlijke aanpak. Het streven is dat in de kloostertuin van de parochie een ‘gedachtenwand’ verrijst waar mensen overdag terecht kunnen met hun briefjes. In de maanden december en januari is deze bezinningsplek aan de Klooster Leuterstraat te bereiken tussen zonsopgang en zonsondergang. Ook is zoals altijd de nabijgelegen Mariakapel te bezoeken.
Voor wie liever tegen iemand aanpraat om het hart te luchten, stelt de Grote Kerk op vier avondmomenten de tuin naast de Open Hof open. Op de woensdagen 2,9, 16 en 23 december kunnen mensen, bijvoorbeeld als ze een ommetje maken, daar tussen 20.00-21.00 uur terecht voor een kort gesprek. Deze tuin is te bereiken via het Kerkstraatje. Een vuurkorf zorgt voor warmte en gezelligheid. Voor alles geldt natuurlijk dat de coronaregels in acht worden genomen.

In Cothen wordt op 24 november een “muur van verbondenheid” neergezet om door middel van briefjes deze gevoelens te verwoorden. De briefjes mogen geplaatst worden in deze muur, die u kunt vinden op de Dorpsstraat ter hoogte van de Brink. ,,Door het delen van onze zorgen hopen we de verbondenheid te voelen.”


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie