Capella Dorestad
Capella Dorestad SCGK

Choral Evensong met Capella Dorestad

30 mei 2023 om 10:17 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zondag 4 juni om 16.00 uur een Choral Evensong met Capella Dorestad onder leiding van Dorien Schouten. Pim Schipper speelt op orgel en Willem Bams is de liturg.              
                
Met net de Evensong met Choir of York Minster achter de rug, wordt op zondagmiddag 4 juni om 16:00 uur in de Grote Kerk alweer Evensong gezongen. Nu met Capella Dorestad. Capella Dorestad zong tussen 29 april en 3 mei in drie Engelse kathedralen Choral Evensong. Als een soort ‘reprise’ klinkt een groot deel van het in Engeland gezongen repertoire 4 juni opnieuw in de Grote Kerk. Omdat Rienk Bakker, de vaste dirigent, verhinderd is, staat het koor dit keer onder leiding van Dorien Schouten. Pim Schipper bespeelt het Harrison & Harrison-orgel terwijl Willem Bams net als vorige week de liturg is.        


ZONDAG TRINITATIS  Anders dan tijdens de tournee in Engeland, zingt Capella Dorestad deze Evensong I saw the Lord van John Stainer als Anthem. Het is meer passend bij deze zondag Trinitatis.De Psalmody is Psalm 149, een chant van Sir Ivor Atkins. De Canticles betreffen vanmiddag het Magnificat en Nunc Dimittis uit de Canticles in D gecomponeerd door George Dyson. De Preces en Responses zijn van William Smith. Als Introït hoorde u dan al A Prayer of King Henry VI van Henry George Ley. U kunt actief uw zang-hart ophalen bij de Hymn Holy, Holy, Holy!        
        
        
LIVESTREAM Voor het geval u er niet bij kunt zijn biedt SCGKj een livestream aan. Ook voor het op een later tijdstip herbeleven van deze Choral Evensong, klikt u op de titelpagina van onze uitzending.        
        
        
Natuurlijk kent een Evensong geen entreeprijs! Maar, het organiseren van Choral Evensongs kost geld. De SCGK huldigt het standpunt dat haar activiteiten voor een zo breed mogelijke groep bezoekers toegankelijk moeten zijn. Als nou iedere bezoeker die een ‘entreebedrag’ wel zou kunnen missen (in dit geval bijvoorbeeld een bedrag van € 10,-) dat achteraf bij wijze van toegang toch betaalt, dan kunnen we met elkaar ook de Evensongs ‘gaande houden’. Doet u mee? Kijk voor meer informatie op scgk.nl
        
        


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie