Alles moet kloppen
Alles moet kloppen Wijkse Passie

Wijkse Passie op Goede Vrijdag

9 maart 2022 om 07:15 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Wat was het een enorm succes vorig jaar, Wijkse Pasie. Het kan dan ook bijna niet anders dan dat het dit jaar een vervolg krijgt. En dat gaat ook gebeuren. Initiatiefnemers Mark Berntssen en Veroni Feenstra hebben er enorm veel zin in. Via Facebook worden de spelers bekendgemaakt en vanaf deze week is ook de website in de lucht. Op Goede Vrijdag om 20.00 uur is Wijkse Passie via een livestream te zien.

door Ali van Vemde

Jaarlijks wordt op Witte Donderdag The Passion uitgezonden, het muzikaal Bijbels evenement over het lijden en sterven van Jezus. Op 24 januari 2021 werd besloten een ‘Wijkse Passie’ te gaan maken. Veroni weet het nog goed. „We zaten thuis aan de bar een beetje mee te zingen toen dit idee ontstond. Met de band Play Full van Vincent Feenstra zijn we liedjes bij elkaar gaan zoeken en op zoek gegaan naar mensen die mee wilden spelen. Gelukkig wilde iedereen graag meedoen. De zangopnames waren bij Pieter Westland. Dat was nog niet zo makkelijk, met de avondklok die er toen was. Samen repeteren kon ook niet, dus is er voor gekozen een film te maken die via een livestream op Goede Vrijdag kon worden bekeken. Op verschillende locaties in Wijk hebben we gefilmd.”

Veroni en Mark vullen elkaar goed aan. „Veroni is de creatieve van ons twee, zij zorgt voor de grote lijnen maar heeft ook oog voor de kleinste details. Ik zorg vooral voor de praktische kant en voor de communicatie en structuur in de productie.”

Dit jaar begonnen de voorbereidingen al eerder en is gekozen voor een hele nieuwe cast. „Vorig jaar hadden we vooral toneelspelers die kunnen zingen, nu zijn er veel zangers en zangeressen uit Wijk bij Duurstede die ook kunnen acteren. Die eerste keer organiseerden we het puur op intuïtie, dit jaar weten we beter wat er moet gebeuren. Daar komt bij dat er nu ook meer mensen meedoen die veel ervaring hebben, zoals theatermaker Marleen Molendijk. Zangeres Loes de Wit speelt Maria. Heel blij zijn we ook dat Theo Rinkema er bij is, samen met zijn dochter Mirjam, zij kunnen fantastisch zingen. Guido van Gent speelde vorig jaar mee, dit jaar is hij de regisseur.” Ook dit jaar worden de mooiste plekken opgezocht om te filmen. Met de meer professionele apparatuur moet het nog spectaculairder worden dan de vorige keer.

Op dit moment zijn de spelers druk bezig met inzingen. In de weekends van 19 en 26 maart zal worden gefilmd en dan moet alles bij elkaar worden gebracht. Het thema van Wijkse Passie 2022 is ‘Jij mag er zijn’. Het is best spannend om te zien hoeveel mensen er dit jaar zullen kijken naar de livestream. „Vorig jaar hebben er 900 mensen gekeken, we hopen natuurlijk dat het er dit jaar nog veel meer zijn. Ook is het spannend om te zien of de liedjes die we hebben uitgekozen ook bij The Passion op tv worden gebruikt. Vorig jaar waren dat er enkele. Een aantal liedjes hebben we vertaald in het Nederlands. Het is toch weer een uitdaging om nieuwe nummers te vinden die nog niet zijn gebruikt.” Het uitzoeken van de liedjes doen Mark en Veroni samen door te luisteren en te associëren. Daarvoor gebruiken ze bekende en onbekende liedjes.

Alles over Wijkse Passie is vanaf nu te vinden op de website wijksepassie.nl Hier kan ook worden ingeschreven voor de livestream.

Het thema is 'Jij mag er zijn'
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie