Wijkse Dijkenloop in 2019
Wijkse Dijkenloop in 2019 Ali van Vemde

Wijkse Dijkenloop

28 september 2021 om 11:22 Atletiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zondag 10 oktober zal om 14.00 uur, mits alle vergunningen zijn afgegeven, het startschot worden gegeven voor de Tweede Wijkse Dijkenloop. In 2019 werd dit oude loopevenement nieuw leven ingeblazen. Het bleek een groot succes, uitverkocht en zelfs met 50 lopers van een Belgische atletiekvereniging. Vorig jaar stond de organisatie dan ook te popelen om dit succes te evenaren, maar dat kon helaas net doorgaan. Dit jaar is de organisatie optimistischer en hoopt zeker weer 425 lopers op de Markt een welverdiende medaille te kunnen overhandigen.

Het enthousiasme van lopers is groot. Mensen willen graag weer eens deelnemen aan een wedstrijd. De meeste lopers zijn het afgelopen anderhalf jaar gewoon door blijven trainen. Nu ook loopgroepen weer gezamenlijk mogen trainen en wedstrijden weer mondjesmaat worden opgestart, snakt ook de organisatie van de Wijkse Dijkenloop weer naar het ‘oude normaal’.

De Wijkse Dijkenloop is uniek. Een dag per jaar wordt de dijk tussen Amerongen en Wijk bij Duurstede een paar uur autovrij gemaakt voor hardlopers. Deelnemers worden per bus naar de start vervoerd. In Wijk worden zij door de muziek van harmonie Concordia opgezweept om de laatste paar honderd meter extra aan te zetten. De finish is op de sfeervolle Markt, waar zij door het publiek enthousiast worden binnengehaald en na hun inspanning kunnen ontspannen op de vele terrassen.

De Wijkse Dijkenloop is een lokaal evenement. Niet alleen voor de Wijkse lopers, maar ook voor de Wijkse gemeenschap. Daarom wordt voor iedere editie een lokaal goed doel gezocht. Dit jaar is dat de Wijkse Dienst. De Wijkse Dienst is een vrijwilligersgroep die, met drie elektrische auto’s, mensen die zelf niet meer mobiel zijn binnen de gemeente vervoert naar hun afspraken. Dat kan de huisarts of tandarts zijn, maar ook de fysio, zorginstelling, markt of supermarkt. Net als de Wijkse Dijkenloop vindt de Wijkse Dienst het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. Vervoer is enorm belangrijk om elkaar te kunnen ontmoeten.

Meelopen met de Wijkse Dijkenloop? Schrijf je dan nu in via www.wijksedijkenloop.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie