Janneke van Tilburg (Wijks Atelier) overhandigt symbolisch het eerste exemplaar van het boekje Wijk in Beeld dat binnenkort verschijnt
Janneke van Tilburg (Wijks Atelier) overhandigt symbolisch het eerste exemplaar van het boekje Wijk in Beeld dat binnenkort verschijnt Ali van Vemde

Expositie Wijks Atelier en Kunstmarkt Art Dorestad

2 oktober 2021 om 09:56 Kunst

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdag 2 oktober staat de binnenstad in het teken van kunst. Op de Markt zijn verschillende kramen te vinden met kunst op allerlei gebied. Met deze markt is de traditie, die enkele jaren niet door kon gaan, weer helemaal terug. De Kunstmarkt Art Dorestad wordt georganiseerd door Stichting Culturele Regio en Wijks Atelier.

door Ali van Vemde

Naast de kunstmarkt is ook de expositie ‘Wijk in Beeld’ te bekijken in de Open Hof. Deze expositie, ter ere van het 25-jarig jubileum van Wijks Atelier, laat verschillend werk zien van cursisten en enkele docenten die allen op hun eigen manier Wijk bij Duurstede hebben vastgelegd. Vrijdagmiddag werd de expositie feestelijk geopend door wethouder Wil Kosterman. In 2020 bestond het Wijks Atelier officieel 25 jaar, maar door Corona konden de festiviteiten toen helaas niet doorgaan. Nu kan dat gelukkig wel weer en de wethouder onderstreepte in haar toespraak het belang van Wijks Atelier voor de Wijkse gemeenschap. Bij Wijks Atelier zijn de cursussen inmiddels weer van start gegaan. Aan het aantal inschrijvingen is te zien dat mensen er weer zin in hebben om met kunst, op wat voor gebied, dan ook, bezig te zijn. Kijk op www.wijksatelier.nl voor het volledige aanbod.

FIESTA Een jubileumjaar vraagt om mooie activiteiten. Wijks Atelier organiseert op zaterdag 16 oktober de workshop ‘Fiesta’ in Calypso. Van 10.00 tot 14.00 uur treden op het toneel een flamencodanseres en een gitarist op. Onder begeleiding van docent Nico Heiligers leggen de deelnemers het beeld vast op doek of op papier. Meedoen, kijk dan op de website van Wijks Atelier.

Vandaag is Wijk bij Duurstede de stad van de kunst en kunnen bezoekers genieten van verschillende kunstvormen.

Taartjes expo
De belangstelling is groot bij de opening van de expositie
Wat is Wijk mooi vastgelegd op doek
De Wijkse molen
Henk Drok (l) en Annie van Hal (r) van de Culturele Regio in gesprek met wethouder Wil Kosterman
advertentie
advertentie