Werk van één van de cursisten
Werk van één van de cursisten Wijks Atelier

Wijks Atelier: we mogen weer deze zomer

9 juni 2021 om 09:40 Kunst

WIJK BIJ DUURSTEDE „Wat zijn we hier blij mee,” verzucht Ron Koevoets van het Wijks Atelier. „Het bestuur heeft het goed gedaan en met een bijdrage van de gemeente is het ons gelukt om deze periode door te komen. Nu is het tijd om weer vooruit te kijken, al houden we ons natuurlijk ook nu aan de landelijke maatregelen.”

door Ali van Vemde

Er staat weer genoeg op het programma voor de komende periode. Allereerst zal de viering van het jubileumjaar gaan plaatsvinden. „Vorig jaar september zou het 25-jarig bestaan van het Wijks Atelier worden gevierd, maar dat kon niet doorgaan. Maar we gaan het opnieuw proberen met een prachtig evenement,” zegt Koevoets. ‘Wijk in Beeld’ is het thema van het evenement dat tijdens Kleurrijk Uit in Wijk te zien zal zijn. Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek hebben natuurlijk heel veel moois te bieden. Neem de prachtige kastelen, de drie fraaie kernen, de haven, de molens en ga zo maar door. Een prachtig onderwerp om in zowel twee- als driedimensionaal vlak te verbeelden. ‘Wijk in Beeld’ zal worden vormgegeven met verschillende technieken. „Dat kan van alles zijn,” vertelt Koevoets enthousiast. „Denk bijvoorbeeld aan tekenen, etsen, schilderen, fotograferen en keramiek. Daarom hebben we enkele korte cursussen geprogrammeerd rond het thema.” Voor tekenen en schilderen kan dit bij Karin Boers op woensdagochtend, bij Yara de Kok op woensdagavond en op zaterdagochtend bij Nico Heijligers. Yvonne Mollee verzorgt een cursus op vrijdagochtend: keramiek met plaatmateriaal. Voor fotografie is er een eenmalige workshop op zondagmiddag.

LANG LEVE KUNST 65+ Net als voorgaande jaren is er voor ouderen een zomerprogramma. In juli en augustus wordt wekelijks een workshop aangeboden, zoals tekenen, boetseren, keramiek, schrijven en poppenmaken. Helaas moet ook nu nog, vanwege corona, de groepsgrootte beperkt blijven.

KINDER KUNSTWEEK In de week van 19 tot en met 22 juli gaan kinderen, onder leiding van docenten Karin Boers en Yvonne Mollee, ook met het thema ‘Wijk in Beeld’ aan de slag. Er worden tekeningen gemaakt van de mooiste plekjes en daarna worden etsen gemaakt.

KERAMIEK EN RAKU STOKEN Yvonne Mollee geeft deze zomer Majolica schilderen, met de nadruk op het beschilderen van biscuitgebakken schalen. Aan het eind van de zomer worden voorwerpen van klei gemaakt die worden gebakken. Een week later worden ze Raku gestookt en krijgt het glazuur een mooi aspect.

ZONHEUVEL De Stichting Culturele Regio, waar het Wijks Atelier lid van is, organiseert jaarlijks een grote expositie, dit jaar op landgoed Zonheuvel in Doorn. „Als Wijks Atelier zullen we ons daar presenteren. We tonen werk van cursisten en natuurlijk wordt het Wijks Atelier op deze manier gepromoot.,” laat Koevoets weten. „Het is fijn dat we weer aan de slag kunnen. Natuurlijk hopen we dat we komend seizoen weer een volledig cursusprogramma in elkaar kunnen zetten. Het wordt in ieder geval een mooie zomer.” Kijk voor het complete cursusoverzicht op wijksatelier.nl

advertentie
advertentie