Open dag in 2020
Open dag in 2020 De Wijkse Moestuin

Zomer in De Wijkse Moestuin

21 juni 2021 om 09:29 Natuur en milieu

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdag 3 juli is er weer een open dag in de Wijkse Moestuin. Er is dan alle kans om kennis te maken met de tuinder, de oogstgenoten en het aanbod van de tuin. In de tuin is een aantal stands te vinden waar vrienden van de moestuin hun (hobby)producten tonen, zijn er smakelijke maaksels van groente uit de moestuin te proeven en is er de gelegenheid om zelf aan de slag te gaan met klei of je ‘brein’.

De Wijkse Moestuin is één hectare groot. Op dit terrein worden op biologische wijze groente (klein)fruit en bloemen verbouwd. De meeste gewassen worden buiten geteeld, maar er zijn ook twee tunnelkassen. Aan de hand van de principes van de Biologische Tuinbouw wordt hier gewerkt. Dit houdt in dat de seizoenen worden gevolgd en de natuurlijke lokale omstandigheden worden gerespecteerd. Door oogstaandeelhouder te worden kun je per week gemiddeld vier porties groente, fruit of bloemen komen oogsten. Doordat de tuin een zelfoogsttuin is wordt het een echte gemeenschapstuin. Om het contact tussen de oogstgenoten te vergroten vinden er regelmatig verschillende activiteiten plaats.

Daarnaast biedt de moestuin gelegenheid voor dagbesteding en vrijwilligerswerk en er wordt aan natuureducatie gedaan voor volwassenen. Voor kidsclub funny nature (onder leiding van NatuurlijkHeelLeuk) is een stuk moestuin ingericht. Met gemeentesubsidie en donaties vanuit de moestuin zijn twintig oogstaandelen bekostigd, bestemd voor de Voedselbank.

De hekken staan op 3 juli open tussen 11.00 en 15.00 uur. De ingang van de tuin is aan de Graaf van Lynden van Sandenburgweg, even voorbij de Renault Garage. Het is verstandig om lopend of op de fiets te komen, want er is geen parkeergelegenheid.

Vanzelfsprekend worden de dan geldende coronaregels in acht genomen. Op dewijksemoestuin.nl is alles te lezen over de moestuin en hoe je door oogstaandelen of een strippenkaart klant of oogstgenoot kan worden.

Open dag bij De Wijkse Moestuin
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie