De Wijkse Moestuin
De Wijkse Moestuin De Wijkse Moestuin

Open dag in De Wijkse Moestuin

26 april 2021 om 10:06 Natuur en milieu

WIJK BIJ DUURSTEDE Veel mensen willen een moestuin om zo vers en puur mogelijk te eten en te genieten van de eigen oogst, maar sommigen schrikken terug voor het werk dat een moestuin met zich meebrengt. Herkenbaar? Kom dan op donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) naar de open dag van De Wijkse Moestuin. Hier teelt tuinder Bea van Sprakelaar op circa 1 hectare groente, bloemen en klein fruit voor een vaste groep mensen die een oogstaandeel aan het begin van het seizoen hebben gekocht.

Als aandeelhouder kun je gemiddeld vier dagen per week – 40 weken lang - zelf je groente komen oogsten. Er is nog ruimte voor nieuwe aandeelhouders. De teelt van groente, bloemen en fruit gebeurt op biologische wijze, met aandacht voor bodem en gewas. Er is op een tuinderij altijd veel werk te doen en daarom is in De Wijkse Moestuin plaats voor vrijwilligers, voor dagbesteding (via Binding) en voor stage.

Op Hemelvaartsdag zijn belangstellenden van 10.00 tot 15.00 uur van harte welkom in De Wijkse Moestuin. De ingang van de tuin is aan de Graaf van Lynden van Sandenburgweg, even voorbij de Van Mossel-Renault garage. De dag vindt plaats met inachtneming van de dan geldende Corona-regels. Zie ook www.dewijksemoestuin.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie