De Wijkse Spelen in 2021
De Wijkse Spelen in 2021 Ali van Vemde

De Wijkse Spelen: doe mee!

22 februari 2022 om 10:35 Activiteiten

De Wijkse Spelen zijn onderdeel van de ‘Voel Jij Je Lekker Tour’. Je kiest zelf of je drie rondes komt sporten of zes rondes. Voor de kinderen van groep 1 en 2 is er een speciaal sportaanbod dat op de leeftijd aansluit. Wat is er nou leuker dan samen met andere kinderen lekker ruim twee of vier uur te sporten!

WIJK BIJ DUURSTEDE Het is al bijna vakantie en dat betekent dat de Wijkse Spelen er weer aan komen. Op vrijdag 4 maart kunnen kinderen uit de gemeente weer in beweging komen met verschillende sportclinics van lokale sportaanbieders, zoals HV Fortissimo, KV Viking, SVF en BC Ricochet. Dit keer kunnen er voor het eerst ook kinderen uit groep 1 en 2 meedoen.

PROGRAMMA De Wijkse Spelen worden gehouden op Sportpark Mariënhoeve. Vanaf 9.15 uur is iedereen welkom. Na de opening, rond 9.35 uur, begint de eerste ronde om 10.00 uur. Iedere ronde duurt drie kwartier. Na de rondes 2 en 4 is er een pauze. Rond 15.30 uur zijn er zes rondes geweest en wordt de dag afgesloten. Tickets zijn nog te koop tot maandag 28 februari via www.stichtingwijksport.nl/wijksespelen.

JOGG Dat sporten gezond is, dat weet iedereen. Daarom is het ook zo goed om al op jonge leeftijd te beginnen. De Wijkse Spelen is dan ook de officiële kick-off van de JOGG-gemeente Wijk bij Duurstede. JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) bouwt aan een lokaal, landelijk en internationaal werknet om de leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken. Gemeenten worden gestimuleerd om aan de slag te gaan met de JOGG-aanpak, waarbij ze worden ondersteund met adviseurs, experts, coaches, middelen en kennis. Het doel van JOGG is een gezonder aanbod te stimuleren van eten en drinken, meer bewegen, voldoende ontspanning en slaap.

Doe jij ook mee met de Wijkse Spelen? Meld je dan snel aan. Meedoen met drie rondes kost maar € 4,-, voor zes rondes € 7,-.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie