Het bruidspaar met in het midden de burgemeester en aan de kant de dochters (met vriend)
Het bruidspaar met in het midden de burgemeester en aan de kant de dochters (met vriend) Ali van Vemde

50-jarig bruidspaar René en Carla Barten-Smeenk na zeven jaar Nieuw-Zeeland terug in Wijk

21 juni 2023 om 08:15 Mensen

WIJK BIJ DUURSTEDE 15 juni beloofde een dag vol verrassingen te worden. Al vroeg in de ochtend begon het met een bezoek van burgemeester Iris Meerts, die het paar namens de gemeente kwam feliciteren. Ook René en Carla mochten het ‘boterbriefje’, een gewaarmerkte kopie van de officiële trouwakte, in ontvangst nemen.

René Barten woonde in Cothen, Carla Smeenk in Wijk bij Duurstede. In de bus van de WABO zagen ze elkaar. Hij moest altijd staan en Carla zag wel dat hij steeds naar haar keek. Tot hij de stoute schoenen aantrok en haar mee uit vroeg. Twee jaar later trouwden ze en gingen ze wonen in de Betuwe. Daar kregen ze twee kinderen, een dochter en een zoon. Op de vraag wat Carla zo leuk vindt aan René, is het antwoord simpel. „Ik wilde het huis uit, maar hij is ook betrouwbaar en wil altijd de controle houden.” Ondanks dat besloten ze om te gaan emigreren naar Nieuw-Zeeland, waar ze heel fijn hebben gewoond. „Het is een prachtig land met leuke mensen.” Na een bezoek aan Nederland kwam toch de heimwee bij Carla en besloten ze terug te gaan. Nu wonen ze al weer 33 jaar in Wijk bij Duurstede. Ook volgde er nog een verrassing, want op haar zesenveertigste bleek Carla zwanger te zijn en werd een prachtige dochter geboren. Het verschil tussen de oudste en de jongste is maar liefst 24 jaar.

René heeft altijd gewerkt in de automatisering, ook in Nieuw-Zeeland vond hij daar al direct een baan. Carla was tot aan haar pensioen receptioniste via het uitzendbureau. Naast de drie kinderen en partners heeft het echtpaar twee kleinkinderen. Carla is mantelzorger voor haar moeder, René trekt graag de natuur in. Zo verzorgt hij regelmatig paddenstoelenwandelingen. Daarnaast is hij altijd bijzonder sportief geweest. Hij houdt van wandelen, fietsen, halve marathons lopen en nordic walking.

Om deze dag extra feestelijk te maken bleef het een verrassing hoe de dag er uit ging zien. De kinderen hadden hiervoor leuke activiteiten bedacht. Het weer was er in ieder geval prachtig voor.

René en Carla Barten worden gefeliciteerd door burgemeester Iris Meerts
advertentie
advertentie