Felicitaties voor het 65-jarige bruidspaar Piet en Truus Klaasse-Vos
Felicitaties voor het 65-jarige bruidspaar Piet en Truus Klaasse-Vos Ali van Vemde

65-jarig bruidspaar Piet en Truus Klaasse heeft geen spijt van de verhuizing naar Wijk bij Duurstede

13 juli 2021 om 10:30 Mensen

WIJK BIJ DUURSTEDE Wat een mijlpaal! Op 12 juli vierden Piet en Truus Klaasse-Vos hun 65-jarig huwelijk. Burgemeester Iris Meerts bracht namens de gemeente de felicitaties over en nam voor hen het boterbriefje (een gewaarmerkte kopie van de officiële trouwakte) mee. Het echtpaar staat nog volop in het leven en viert deze bijzondere dag met de kinderen en kleinkinderen.

door Ali van Vemde

Het echtpaar woont met heel veel plezier in Pepijnhof. „Samen met mijnheer Maigret waren wij de eerste bewoners hier,” vertellen ze. In 1966 kwam het echtpaar vanuit Brabant naar Wijk bij Duurstede. Piet werd hier postkantoorhouder. Ook Truus werkte hier 25 jaar. „Eerst wilde ik niet verhuizen naar Wijk bij Duurstede, maar we hebben er nooit spijt van gehad,” vertelt ze. Al snel waren er leuke contacten. „Toen we hier net woonden werd ik al gevraagd om bij het koor van de kerk te komen zingen. Dat doe ik nu nog steeds.”

BRUILOFT MET HINDERNISSEN Piet kwam uit Sprang-Kapelle, Truus uit Genderen. Omdat de vriend van Piet verkering had met de zus van Truus, mocht hij mee naar hun huis. Diezelfde avond vroeg Piet of hij de volgende dag terug mocht komen. Het stel had ruim vier jaar verkering voordat ze trouwden in Eethen. De trouwdag begon slecht, de chique zwarte trouwauto kwam te laat en toen ze op het gemeentehuis aankwamen bleek dat de burgemeester zich had verslapen. Ook het weer wilde niet meewerken, maar de bruiloft was onvergetelijk.

HECHTE FAMILIE Piet en Truus kregen een zoontje en twee dochters. Tot hun grote verdriet overleed hun zoon Jaap op 6-jarige leeftijd. Met de dochters, schoonzonen en twee kleinzoons heeft het paar een hechte band. Toen de eerste kleinzoon werd geboren, werd Piet oppasopa. Regelmatig wandelde hij met de kinderwagen van De Bilt naar Utrecht. Ook nadat Truus met pensioen ging hebben ze samen nog lang opgepast en ook nu komen de kleinzoons regelmatig langs. „We hebben in ons leven veel roosjes gehad, maar ook doorntjes.”

UITGAAN Truus vindt niets heerlijker dan uitgaan. Of dat nu met de dochters is, de kleinzoons of vriendinnen „Ik zou niet zonder mijn vriendinnen kunnen. Regelmatig gaan we samen lunchen.” Ook uit eten gaan doen ze heel graag, meestal in Wijk. Piet is wat rustiger en is graag thuis. Hij puzzelt graag of kijkt tv. Toen het nog kon, fietsten ze graag. Nu ze beide begin 90 zijn, lukt dat niet meer. Wel maakt Truus veel gebruik van de Wijkse Dienst. „Zo kan ik makkelijk naar mijn vriendinnen of naar de pedicure. Ze vervoeren niet alleen, maar zijn ook heel zorgzaam. Het is alleen jammer dat ze niet ‘s avonds rijden.”

VRIJWILLIGERWERK Zowel Piet als Truus hebben altijd veel vrijwilligerswerk gedaan. Truus bij het E&E, maar ook bij de activiteitencommissie van de Pepijnhof. „We hebben altijd heel veel georganiseerd, zoals Kerst- en Paasdiners. Dan haalden we de boodschappen en kookten alles zelf.” Piet werd in 2004 benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau voor zijn vrijwilligerswerk bij onder andere KWF. In 2018 nam hij op 89-jarige leeftijd afscheid als bestuurslid.

Tot hun grote verrassing kwam op hun trouwdag de burgemeester langs. De dochters hadden dit voor hen geregeld zonder dat ze het wisten. Een mooie dag die nog zal worden gevierd met een etentje met kinderen en kleinkinderen.

advertentie
advertentie