Bruidspaar Sint Nicolaas met hun dochter
Bruidspaar Sint Nicolaas met hun dochter Ali van Vemde

Romance in The Beat Note: Cor en Erna Sint Nicolaas 50 jaar getrouwd

3 augustus 2020 om 13:10 Overig

LANGBROEK Op 28 juli vierden Cor en Erna Sint Nicolaas hun 50-jarig huwelijk. De dag begon al goed met een feestelijk ontbijt, verzorgd door hun dochter. Later die dag bezocht burgemeester Iris Meerts het bruidspaar om namens de gemeente de felicitaties over te brengen. Ze bracht voor hen het 'boterbriefje' mee, een gewaarmerkte kopie van de officiële trouwakte.

door Ali van Vemde

Cor Sint Nicolaas groeide op in de Jordaan in Amsterdam. Het gezin verhuisde naar Garderen, maar keerde al snel terug naar Amsterdam. Met een groep vrienden, zowel jongens als meisjes, trok Cor regelmatig naar het uitgaansleven in Zandvoort. Daar leerde hij Erna Korthof kennen in dancing The Beat Note. Ze spraken af voor een volgende keer, maar eigenlijk wist Cor niet eens meer goed hoe ze eruit zag. „Maar ik herkende haar direct weer aan haar rode haar.”

Erna komt uit een echt ondernemersgezin. Zowel haar vader als haar moeder had een eigen zaak, haar vader in de verwerking van plastic, onder andere pasfotohoesjes, haar moeder in lingerie en fournituren. „Als we iets nodig hadden aan panty's of ondergoed, dan haalden we dat uit de winkel.” Tot aan haar trouwen werkte Erna bij haar vader in de zaak. „Daar kreeg ik niet veel voor betaald, als ik vroeg om opslag werd me dat niet in dank afgenomen.” Ook bij haar moeder sprong ze bij als dat nodig was. Cor werkte even bij KLM en daarna maar liefst 36 jaar bij KPN. Min of meer gedwongen ging hij met 56 jaar in de VUT.

Cor en Erna trouwden in Zandvoort en verhuisden daarna in Amsterdam. Hier woonden ze in een tweekamerwoning met hun twee kinderen. Later verhuisden ze naar Abcoude. Door een misstap brak Cor een rugwervel en werd kanker ontdekt. „Een geluk bij een ongeluk,” vertelt Erna, „want zo werd het op tijd gevonden.” Voor hen was het de aanleiding om te gaan zoeken naar een woning waar ze ook op oudere leeftijd konden wonen. Zo kwamen ze de bouw van een nieuw appartementengebouw in Langbroek tegen. Cor: „Eigenlijk had ik geen idee waar Langbroek lag, maar we zijn niet zo gebonden aan een vaste plek.” Spijt hebben ze er dan ook niet van. „Het is hier heerlijk wonen. Jammer is wel dat de supermarkt die naast het Dorpshuis zou komen, toch niet is doorgegaan. Met de mensen die hier wonen, en er ook behoefte aan hebben, is een leuk contact. We houden elkaar een beetje in de gaten. Wat we nu wel missen zijn onze uitjes naar het Dorpshuis voor een kopje koffie, de gymnastiek en de filmavonden. Maar dat komt binnenkort wel weer.” Alle voorzieningen zijn lekker in de buurt. „De dagelijkse boodschappen doen we met de auto in Wijk bij Duurstede of we gaan op de fiets naar Doorn. Ook gaan we wel eens lopend naar Cothen naar de slager. Zo komen we wel aan onze beweging.” Op vakantie gaan doen ze ook graag, vaak met vrienden.

De dag na het 50-jarig huwelijk werd een verrassingsdag, georganiseerd door de kinderen. Nu kon dat nog, want zeer binnenkort wordt hun tweede kleinkind geboren.

Bruidspaar Sint Nicolaas wordt gefeliciteerd door burgemeester Iris Meerts
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie