ontvangst trouwakte door echtpaar
ontvangst trouwakte door echtpaar Nieke Eigenhuis

René en Tieneke Rooke-Meinema vieren 50-jarig huwelijk

29 juni 2021 om 10:00 Mensen

WIJK BIJ DUURSTEDE Wonend in een door henzelf gebouwd huis mochten René en Tieneke Rooke-Meinema op 19 maart hun 50-jarig huwelijk vieren. Afgelopen vrijdag ontvingen zij de trouwakte van de burgemeester van Wijk bij Duurstede, Iris Meerts. Nu het weer mocht, werd er onder het genot van koffie en taart gezellig gepraat over het mooie verleden van het echtpaar. René en Tieneke wonen al 28 jaar in hun droomhuis in Wijk bij Duurstede en zijn al sinds 1966 ‘beste maatjes’, aldus Tieneke. 

door Nieke Eigenhuis

Wat toentertijd een ‘Albert Heijn huwelijk’ werd genoemd, was de fundering voor hun sterke band. ,,Ik was al een tijdje chef van de winkel in Driebergen en Tieneke kwam vakkenvullen”, vertelt René enthousiast. Zij was 16 en hij was 18. Hij was haar eerste vriendje, en na 5 jaar zijn ze getrouwd. Zo vertelt Tieneke: ,,Er kwam een jongen uit de winkel naar me toe en hij vertelde dat René met mij uit wilde. Ik zei dat René dat dan maar zelf moest vragen. Dat vond hij best spannend op die leeftijd.” In 1969 verloofden ze, en in 1971 zijn ze getrouwd in Doorn. Het eerste kind kwam een jaar later, gevolgd door de tweede dochter in 1973. René en Tieneke zijn naast ouders inmiddels ook trotse grootouders van 6 kleinkinderen.

DROOMHUIS Toen de kinderen eenmaal uit huis gingen, is het echtpaar gestart met de bouw van hun droomhuis, waar ze tot op heden nog steeds wonen en enorm genieten. Omdat René in de installatietechniek werkzaam was, heeft hij grotendeels zelf het huis kunnen realiseren. Er staat zelfs een groot, overdekt zwembad in de tuin, zodat het echtpaar het hele jaar door in beweging kan blijven door samen te zwemmen, een hobby die ze delen.

Naast klussen en bouwen aan huizen, heeft René ook een grote passie voor motoren, auto’s en tractoren. Zo hebben ze een prachtige cabriolet die stamt uit hun trouwjaar. 

,,Door de ruimte in dit huis heb ik 15 jaar lang mijn eigen praktijk aan huis kunnen hebben”, vertelt Tieneke. ,,Ik gaf ademhalingstherapie, en dat is ongelooflijk dankbaar werk. Mensen kwamen uit het hele land gereden om door mij geholpen te worden. Ik had toen nog één van de weinige praktijken in heel Nederland. Ik had mensen uit Zeeland en Friesland die speciaal kwamen voor mij. Je verandert mensenlevens en dat is ontzettend mooi om te merken.” 

PASSIES Na 55 jaar samen, kennen ze elkaar inmiddels door en door. Zo vertelden ze beide voornamelijk dingen over elkaar. ,,René houdt van oldtimers en zwemmen”, aldus Tieneke. ,,Tieneke heeft een passie voor dieren en vindt haar rust in lezen en puzzelen”, volgens René. Ze hebben elkaar gesteund en geholpen, elk moment van de 55 jaar die ze samen hebben doorgebracht. 

Nu heeft het echtpaar sinds kort ook een jonge hond, een Australische kelpie. Er gaat flink wat aandacht naar de opvoeding, waarin René en Tieneke ook als team samenwerken, en de hond veel liefde geven. 

Gelukkig kon de burgemeester na een lange tijd weer op bezoek komen. Ondanks dat ze al in maart het bezoekje hadden gepland, was het fijn om het in te kunnen halen. ,,Er komt zeker nog een grootse viering”, vertelt Tieneke. Voor nu geniet het echtpaar in hun droomhuis, met het plan om er zeker nog lang te kunnen blijven wonen. 

door Nieke Eigenhuis

advertentie
advertentie