Loco-burgemeester Wil Kosterman feliciteert Gert en Elly Wijman met het 60-jarig huwelijk
Loco-burgemeester Wil Kosterman feliciteert Gert en Elly Wijman met het 60-jarig huwelijk Ali van Vemde

60-jarig bruidspaar Gert en Elly Wijman - Buunen: soms stuurde hij zijn tweelingbroer

24 januari 2023 om 13:07 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Het was koud toen Gert en Elly 60 jaar geleden trouwden. Zo koud dat de Lek dicht zat. Voor de wet trouwden ze op 3 januari, het kerkelijk huwelijk volgde op 17 januari. Om deze bijzondere dag te vieren gaven ze een groot feest bij De Kersenhut. Loco-burgemeester Wil Kosterman kwam het echtpaar feliciteren en bracht voor hen het ‘boterbriefje’ mee, een gewaarmerkte kopie van de officiële trouwakte.

door Ali van Vemde

Ze herinneren zich de ijskoude winter van 1963 nog goed. „Met paard en wagen kon je toen de Lek over.” Elly groeide op aan de Aalswaard, bij de steenfabriek. „Het was er heerlijk, in de winter op het ijs en in de zomer zwemmen.” Een vriendin van Elly had verkering met de broer van Gert, zo leerden ze elkaar kennen. Verwarring was er regelmatig, want de tweelingbroer van Gert leek sprekend op hem. „In het begin kon ik ze soms niet uit elkaar houden.” Na het huwelijk woonden ze op verschillende plekken tijdelijk tot ze een huis konden kopen. Nu wonen ze alweer ruim 20 jaar aan de Crassus. Als echte Wijksen komen al snel de verhalen van het Wijk van toen, de tijd van de meisjes- en de jongensschool.

Het echtpaar kreeg drie kinderen, twee dochters en een zoon. Daar zijn zes kleinkinderen bij gekomen en inmiddels ook achterkleinkinderen. Elly was modiste en heeft onder andere bij Van Eck gewerkt. De grote passie van Gert is altijd muziek geweest. Hij speelde trompet en trad veel op met hun band op bruiloften en partijen. Lange tijd speelde hij ook bij Concordia, soms was hij ook dirigent. Ze kiiken terug op een leuke tijd. „Er was toen veel meer een verenigingsleven. We haalden oud papier op en bakten oliebollen.” Elly hield van toneel spelen en zat op Toverdo.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie