Het 'boterbriefje' voor het bruidspaar
Het 'boterbriefje' voor het bruidspaar Ali van Vemde

Gert en Lia Steennis 50 jaar getrouwd

10 december 2019 om 07:35 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 5 december vierden Gert en Lia Steennis-Bisseling hun 50-jarig huwelijk. Loco-burgemeester Willem Joustra bracht hen namens de gemeente het 'boterbriefje' een gewaarmerkte kopie van de officiële trouwakte. Het werd een gezellige koffie visite.

Ali van Vemde

Het is een koude dag, deze vijfde december, de dag dat Sinterklaas zijn verjaardag viert. "Toen we trouwden was het nog kouder," vertelt Gert Steennis. "Toen lag er ook sneeuw." Tijdens het carnavalsfeest in 1969 sloeg de vonk over. "Dat was toen nog in de Veilinghal," vertellen ze. Het was liefde op het eerste gezicht. "Zij was er met een vriendin, ik met een vriend," zegt Gert. De vriend is nog even omgegaan met de vriendin van Lia, maar dat duurde niet lang. Trouwen kon ze niet snel genoeg gaan. Gert was van huis uit protestant, Lia katholiek. Het trouwen moest gebeuren in de RK kerk, maar deze werd gerenoveerd. Omdat Lia in de kerk wilde trouwen werd daar even op gewacht en zo waren ze er het eerste bruidspaar na de verbouwing.

THUIS Gert heeft verschillende banen gehad tijdens zijn werkzame leven. Zo werkte hij onder andere bij steenfabriek De Bosscherwaarden, bij een kabelbedrijf en als vrachtwagenchauffeur. Van 1889 tot 1999 werkte hij bij het kruisgebouw en zorgde voor het onderhoud. "Ik deed er van alles, tot ramen zemen toe." Lia werkte bij hotel Rhodesteijn en bij het naaiatelier aan de Oeverstraat. Daarna zorgde ze voor hun twee kinderen. Ze hebben op heel wat verschillende plekken gewoond in Wijk bij Duurstede. Ze begonnen aan de Steenstraat, daarna woonden ze aan de Singel. De huur bedroeg hier fl. 7,- die Lia wekelijks in het E&E moest betalen. Daarna volgden nog de Drik Fockstraat, de Brederodestraat, de Gansfortstraat en nu een woning in De Geer. Mooie herinneringen bewaren ze aan de tijd in de Dirk Fockstraat, waar ze uitkeken op de toenmalige voetbalvelden.

Lia is gek op hun hond, een Engelse Bulldog. De grote liefhebberij van Gert is nog altijd voetbal. Nadat hij zelf voetbalde bij SVW werd hij scheidsrechter bij CDW. "Hij was toen altijd weg in het weekend," vertelt Lia. Nu volgt hij het voetballen, kijkt televisie en leest graag. Op vakantie gingen ze graag naar Oostenrijk of Joegoslavië, met de bus of het vliegtuig. In 2010 maakten ze een grote reis naar Singapore en Indonesië en bezochten ze familie.

Afgelopen weekend vierde het echtpaar hun 50-jarig huwelijk in het Wijkse Stekkie met familie en vrienden.

Lia en Gert Steennis met loco-burgemeester Willem Joustra
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie