De burgemeester feliciteert Leo en Hanna Jeronimus
De burgemeester feliciteert Leo en Hanna Jeronimus Ali van Vemde

50-jarig bruidspaar Jeronimus

1 mei 2019 om 07:27 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Op Tweede Paasdag vierden Leo en Hanna Jeronimus hun 50-jarig huwelijk. Twee dagen later kwam burgemeester Tjapko Poppens het paar feliciteren met deze bijzondere dag. Ook voor hen was er het 'boterbriefje', een gewaarmerkte kopie van de officiële trouwakte.

Ali van Vemde

Leo en Hanna leerden elkaar kennen op de werkvloer, bij de Post, cheque en girodienst in de Neudeflat in Utrecht. Hanna was toen 15 jaar. In februari 1963 sloeg de vonk over. Leo: "Ach, in die tijd ging je je hormonen achterna." Hanna is een rasechte Utrechtse, Leo komt uit een echte Wijkse familie. Ze trouwden in Utrecht en eind 1969 konden ze hun nieuwe huis in Wijk bij Duurstede betrekken. Nog steeds wonen ze met heel veel plezier in dit huis. Terug naar Utrecht, dat wil Hanna absoluut niet meer. Hun leven in Wijk bevalt ze prima.

Het echtpaar herinnert zich nog goed hun huwelijksreis naar Terschelling. Toen ging dat nog niet met de auto, maar met de trein van Utrecht naar Harlingen. Van daar met de boot en op het eiland met de bus van busdienst Cupido naar het hotel. Toen ze tien jaar geleden 40 jaar waren getrouwd, zijn ze naar het eiland teruggegaan. Het hotel stond er niet meer, maar ook nu vermaakten ze zich er uitstekend.

GEZIN Toen er kinderen kwamen stopte Hanna met werken om voor het gezin te zorgen. Ze kregen een dochter en een zoon. In de loop der jaren kwamen daar partners bij en vier kleinzoons. Opa Leo komt iedere zaterdag bij het hockeyveld kijken bij zijn kleinzoon.

SPORTIEF Leo wandelt graag, Hanna gaat er graag op de fiets op uit. In het verleden speelde Leo handbal en voetbal. Hij heeft zich in Wijk ingezet om handbal van de grond te krijgen. Er was toen alleen een damesteam. Hij hielp mee om een herenteam op te zetten bij Break Out. Ook maakte hij de samenwerking mee van voetbalvereniging Dorestad en SVW naar CDW. Hanna: "Vanaf mijn vierde jaar het ik aan turnen gedaan, in totaal 34 jaar.

REIZEN De afgelopen jaren heeft het echtpaar het reizen ontdekt. Toen ze bij hun 25-jarig huwelijk op uitnodiging van een familielid in Canada op bezoek gingen, volgden er veel meer reizen. Ze genoten van hun reizen naar Noord-Amerika, Canada en Alaska. "Dit waren prachtige reizen." Bij voorkeur reisden ze met een camper. Maar ook bezochten ze onder andere Nieuw-Zeeland. De voorkeur ging echter uit naar Amerika. Ook in New York vermaakten ze zich prima. Tegenwoordig hebben ze het reizen per cruise ontdekt. Ze maakten al reisjes over de Rijn en de Donau en ook dat bevalt goed. "We worden toch een dagje ouder," vertellen ze.

advertentie
advertentie