Cor en Julia Middelweerd-Gezel zijn 50 jaar getrouwd
Cor en Julia Middelweerd-Gezel zijn 50 jaar getrouwd Ali van Vemde

50-jarig bruidspaar Middelweerd gaat er graag op uit met de Magirus Deutz

2 augustus 2021 om 10:59 Mensen

WIJK BIJ DUURSTEDE Het was erg warm op 30 juli, 50 jaar geleden, de dag dat Julia en Cor elkaar het ja-woord gaven in Utrecht. Het huwelijk werd voltrokken om 9.00 uur in het gemeentehuis, in de middag volgde de kerk. Loco-burgemeester Hans Marchal bezocht het echtpaar en overhandigde het ‘boterbriefje’, een gewaarmerkte kopie van de officiële trouwakte.

door Ali van Vemde

Cor en Julia leerden elkaar kennen op de verjaardag van een nicht van Julia. „Ze had drie mannen uitgenodigd waar ik uit kon kiezen.” Cor bleek een goede keuze, ze heeft er geen spijt van gehad. Het stel was na drie maanden verloofd, na zes maanden trouwden ze. „We waren zeker van elkaar, ik was al 30 en Julia 28 jaar, dus waarom zouden we wachten.” Direct na hun trouwen trokken ze in  het huis aan de Zandweg waar ze nog steeds wonen. Julia had toen nog geen rijbewijs en ging tot die tijd op de brommer naar Utrecht om haar moeder te verzorgen. Het was fijn dat ze later in het E&E Gasthuis kwam wonen. In de loop der jaren werd het huis verder uitgebouwd. Samen kregen ze vier kinderen, drie dochters en een zoon. Er zijn drie kleinkinderen.

DRUK LEVEN Cor werkte bij verschillende bedrijven, waaronder 25 jaar bij de Gebrs. Van Rooijen. Hij begon op de tractor, maar toen hij begon met reparaties werd hij al snel chef garage. Tot het moment dat hij merkte dat de jongere monteurs meer wisten dan hijzelf. „Toen ben ik op mijn 43ste weer naar school gegaan, ik was de oudste leerling. Julia zorgde er altijd voor dat de kleding klaar lag voor Cor en zijn brood was gesmeerd. Zij zorgde voor de kinderen en stond jarenlang met haar dochter in de winkels De Speelboom en Leuk&Zo.

OP PAD MET DE MAGIRUS DEUTZ Voor hobby’s heeft Julia nooit veel tijd gehad. Wel fietst ze nu iedere middag 35 km. Cor is vooral bezig met zijn grote hobby: de Magirus Deutz, maar ook is hij vrijwilliger bij de Wijkse Dienst. „Dat doe ik twee ochtenden in de week. Ik kom er veel bekenden tegen.” Sleutelen aan de auto’s doet hij nog steeds heel graag. „Alles wat ik zie kan ik maken, dat doe ik uit het hoofd.” Zo’n 35 jaar geleden richtte Cor de Magirus Deutz club op. Bij het 25-jarig bestaan van de club kwam oud-burgemeester Guus Swillens hem een Koninklijke onderscheiding uitreiken. Samen hebben Cor en Julia heel wat reizen gemaakt met de bus. Veel in Duitsland, maar ook naar de Zwarte Zee in Bulgarije en de Baltische Staten. Net voor de overstromingen waren ze terug uit de Belgische Ardennen. Van iedere reis maakt Cor een reisverslag. Hij weet dan ook precies waar ze zijn geweest en wat ze hebben meegemaakt.

Samen met de kinderen, kleinkinderen en familie werd het 50-jarig huwelijk gevierd. Dat gebeurde in de tuin van hun dochter. „Uit eten gaan, dat lukte nu niet, dus laten we eten komen en maken we er een gezellige avond van.”

50-jarig bruidspaar Cor en Julia Middelweerd krijgen bezoek van loco-burgemeester Hans Marchal
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie