Jacolyna de Boer
Jacolyna de Boer Hannie Schadee
#wijzijnwijk

Jacolyna de Boer: Wijk leeft!

21 maart 2023 om 10:30 Mensen

WIJK BIJ DUURSTEDE  Helemaal uit het Friese Lemmer komt Jacolyna de Boer (55) bijna 31 jaar geleden naar Wijk bij Duurstede voor de liefde. ,,Ik ben geboren en opgegroeid in Lemmer en daar werkte ik ook als kapster, toen ik mijn man leerde kennen. Hij was in Lemmer op familiebezoek, want hij is namelijk ook in Lemmer geboren, maar woont al vanaf zijn vierde jaar in Wijk.”

door Hannie Schadee

,,In het begin kwam ik in de weekenden vaak hier; zo maakte ik kennis met dit stadje en ik vond het hier meteen erg leuk. 

Er is hier altijd gezelligheid, de mensen in Friesland kijken eerst wat meer de kat uit de boom. Ferry woonde hier natuurlijk al en zo leerde ik via hem ook snel mensen kennen. We besloten hier te gaan wonen, we kregen woonruimte en ik vond een baan in de Peperstraat. 

Ik heb daar 12 jaar gewerkt en inmiddels heb ik alweer bijna 19 jaar een eigen salon: ‘Kapsalon Tophaar’ en daar heb ik heel veel plezier in. Doordat ik mijn salon aan huis heb, werk ik altijd thuis en ik geniet echt van de vele leuke contacten met mijn cliënten.  

Verder sport ik zelf graag en toen onze dochters klein waren hielp ik ook mee als moeder, bij hockey en volleybal en natuurlijk op school. Maar dat hoeft nu niet meer.  

Ik vind trouwens wel dat er voor jonge mensen tussen de 15 en de 18 jaar weinig is in Wijk bij Duurstede. Ze kunnen eigenlijk nergens heen, ze zijn te jong om uit te gaan, maar hebben ook geen andere plek.”

Jacolyna vindt ook dat In Wijk bij Duurstede veel georganiseerd wordt. ,,Wijk leeft! Je zit hier dichtbij alles en je hebt hier ook eigenlijk alles. Het is een mooie omgeving en ik ken hier veel leuke mensen. Mijn ouders wonen nog altijd in Friesland, maar ik hoef niet meer terug. Alleen nu zij ouder worden ben ik me wel meer bewust dat ik ver weg woon, dat wel.” 

Op de vraag of zij ook iets mist hier in Wijk, antwoordt Jacolyna: ,,Soms mis ik het water. Wijk bij Duurstede ligt ook aan het water, maar dat is toch anders dan in Lemmer. Gelukkig we hebben hier een klein bootje in de haven en dat is toch heerlijk, want het water dat trekt altijd.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie