Isa Sluijs
Isa Sluijs eigen foto
#wijzijnwijk

Lekker dicht bij huis

21 februari 2023 om 16:27 Mensen Tips van de redactie

WIJK BIJ DUURSTEDE Isa Sluijs (20) is opgegroeid in Wijk bij Duurstede en woont nog thuis. ,,Ik ging naar basisschool De Klimop en later hier naar het Revius; lekker dichtbij huis en tussen de middag kon ik thuis een boterham eten. In groep 7 of 8 kwam er een continurooster en moesten alle kinderen de hele dag op school blijven. Dat had voor mij niet gehoeven,” vertelt Isa.

door Hannie Schadee

,,Ik studeer nu in Utrecht, Internationaal Toeristisch Management en ben bezig met mijn afstudeerstage in Amsterdam. Hierna ga ik misschien nog een andere HBO- opleiding doen, want om nu al te gaan werken, daar heb ik nog niet zo’n zin in; ik kan nog heel lang werken. Misschien ga ik Nederlands studeren, dan kan ik over een paar jaar lesgeven als docent Nederlands op het Revius,” lacht Isa. Ook voor haar studie reist Isa op en neer, want ze vindt het gewoon fijn hier in Wijk, waar ook haar meeste vriendinnen wonen

,,Soms mis ik hier wel een snelle trein of tram, want ik moet altijd eerst zo’n 40 minuten in de bus voordat ik in Utrecht ben. Als ik naar Amsterdam moet, zoals nu, dan ben ik wel twee uur onderweg en dat is best lang. Er is geen snelle bus die rechtstreeks naar Utrecht CS gaat.
Wat ik ook wel fijn zou vinden is, dat er wat meer mogelijkheden komen om familieactiviteiten te doen, zoals in de buurt van Rosmalen, waar mijn vriend woont. Daar is een complex, waar je kunt bowlen, schaatsen, midgetgolfen én zwemmen. Hier in Wijk bij Duurstede kun je eigenlijk maar op twee plaatsen uitgaan, in ’t Hof vanaf je 18e en ’t Pakhuis, vanaf je 21e. De privé bioscoop bij OTTO schijnt ook erg leuk te zijn, maar die is steeds al volgeboekt.”

Er wonen een paar vriendinnen van Isa in Utrecht en soms gaat ze daar uit met hen, maar dan moet ze er altijd blijven slapen, omdat er geen nachtbus naar Wijk terug gaat. Toch vindt Isa wonen in Wijk heerlijk en als er studiegenootjes komen, laat ze ook vol trots zien wat er voor moois te zien is in de Wijkse binnenstad.

,,Ik denk wel dat ik hier blijf wonen, want ik vind het fijn dat het hier niet zo vol en druk is, zoals bijvoorbeeld in Utrecht of Amsterdam. Ook de scholen zijn hier niet zo groot en als ik later misschien zelf ook kinderen krijg, dan wil ik graag dat ze ook op zo’n school kunnen gaan, zoals ik zelf heb gezeten. Het zal alleen misschien nog wel lastig worden om mijn vriend te overtuigen en om woonruimte te kunnen krijgen hier.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie