Nicole Tammenga.
Nicole Tammenga. Nieke Eigenhuis
#wijzijnwijk

Nicole Tammenga: ‘Het voelt hier zo vertrouwd’

5 april 2022 om 15:56 Mensen #wijzijnwijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Toen ze vroeger in Wijk bij Duurstede woonde, had Nicole Tammenga (46) geen behoefte om later ergens anders te wonen. Na toch een paar verhuizingen kwam ze weer terug naar de stad. ,,Ik ben een echte Wijkse, het voelt hier gewoon goed.”

Als Nicole zichzelf mocht omschrijven in één woord dan zou ze ‘enthousiast’ kiezen: ,,Als ik iets doe, doe ik het goed. Ik wil mensen met een fijn gevoel naar huis sturen. De passie om mensen te helpen heb ik al mijn hele leven gehad.” Met haar Beautysalon Annou wil ze haar klanten echt een moment voor henzelf geven. ,,Ik koester al mijn klanten. De nieuwe mensen maar ook diegenen die er al vanaf moment één zijn. Ik waardeer ze allemaal.” 

Zo doet ze ook mee aan verschillende acties. ,,De look good feel better’ actie is voor huidkankerpatiënten. We geven een gratis verwenmomentje zodat ze niet alleen bezig zijn met de ziekte, maar ook kunnen genieten. Uiterlijk speelt echt een rol in hoe je je voelt. Ik lak bijvoorbeeld ook de nagels van de dames in het E&E. Zo geef je iemand toch een goed gevoel met een simpel gebaar.”

De hoeveelheid passie die Nicole in haar werk stopt, zoveel passie heeft ze ook voor de stad. ,,Ik ken nog net niet álle straatjes, maar het voelt allemaal zo vertrouwd. Er hangt gewoon een goede vibe. Wijk voelt als ‘ik ben weer thuis’.” 

Haar favoriete deel van de stad is het kasteel. ,,De sfeer die daar hangt is zo fijn. Vooral tijdens de wisseling van de seizoenen kom ik er graag. De kleur van de blaadjes of die ene zonnestraal, dat vind ik echt speciaal. Je voelt daar de oudheid van Wijk, dat idyllische.”

Wijk bij Duurstede heeft alles, volgens Nicole, behalve speelgelegenheden voor kinderen. ,,Ik hoop dat er een aantal mooie centrale speeltuinen kunnen komen. Geen plekken met alleen een klimrek en wipkip, zoals nu. De kleintjes en de oudere jeugd moeten fatsoenlijk kunnen spelen, anders gaan ze rondhangen en klieren. De jeugd is de toekomst.”

Nicole heeft nooit de ambitie gehad om weg te gaan uit de stad en is tevreden met haar geboortestad. ,,Wat goed is, is goed. En dat is Wijk. We hebben mooie plekjes en leuke winkels. Als je drukte wilt, rijd je even naar Utrecht of Arnhem. Onze stad is mooi zo. Het is vertrouwd. Het is thuiskomen.”

door Nieke Eigenhuis

advertentie
advertentie