Danilio van der Pol
Danilio van der Pol Eigen foto
#wijzijnwijk

Een leven lang in Wijk

21 februari 2022 om 10:54 Mensen #wijzijnwijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Zijn hele leven in Wijk bij Duurstede blijven wonen, dat ziet Danilio van der Pol (20) wel zitten. Hij is geboren en getogen Wijkenaar. ,,Iedereen zegt het, maar de stad voelt echt als een dorp. Dat je iedereen kent heeft voor- en nadelen.”

door Nieke Eigenhuis 

Danilio doet de opleiding verpleegkunde in Utrecht en werkt bij de Albert Heijn in de Horden. Als servicebaliemedewerker stuurt hij zijn collega’s aan en helpt hij klanten al vier jaar lang. ,,Ik ging er met mijn hele vriendengroep solliciteren en we werden met z’n allen aangenomen. Het is dus echt gezellig om er te werken.”

Omdat zijn opa een bekend gezicht is in de stad, kent en herkent Danilio bijna iedereen. ,,Mijn opa had een fietsenwinkel en garage in de Peperstraat. Als mensen vragen wie ik ben, dan noem ik mijn opa’s naam en dan weten ze het meteen.”

Het liefst blijft Danilio zijn hele leven in Wijk wonen. ,,Ik zou het leuk vinden als er wat meer appartementen voor jonge mensen zouden komen. Studio’s bijvoorbeeld, die betaalbaar zijn. Wijk ligt namelijk op een perfecte plek in Nederland, dus ik hoef hier niet weg.” De stad mag van hem wel groter worden. Een treinstation zou hij ook wel willen. ,,Het dorpse gevoel zal niet weggaan, hoe groot de stad ook wordt. Juist dan blijft de ‘oude kern’ bij elkaar.” 

De markt, het kasteel en de Kromme Rijn zijn maar een paar van de vele dingen die Danilio zo mooi vindt aan Wijk bij Duurstede. Hij vindt wel dat er een strandje moet komen en meer faciliteiten voor jongeren. ,,De Gravenbol ligt net te ver weg, dus er zou iets moeten zijn waar je kunt zwemmen rond de stad zelf. Vroeger zwommen we gewoon in de rivier, maar nu mag dat niet meer. Leuke dingen voor jongeren zijn er verder niet echt.” 

Volgens Danilio zou de gemeente meer rekening mogen houden met plekken voor jeugd. ,,Als je ergens met vrienden wil zitten en muziek wil luisteren moet je je overal afvragen of je daar wel mag zijn.”

,,Wijk bij Duurstede heeft wel meer leuke dingen dan dingen waar ik iets op aan te merken heb. Het is gewoon een gezellige stad waar ik altijd zou willen blijven.”

advertentie
advertentie