'Ons kent ons' hier, dat is fijn, aldus Mark
'Ons kent ons' hier, dat is fijn, aldus Mark Eigen foto
#wijzijnwijk

20 minuten onthaasten

7 februari 2023 om 09:30 Mensen

WIJK BIJ DUURSTEDE Mark Stoel vindt Wijk bij Duurstede een leuk stadje met een ‘dorps’ karakter. ,,Het is hier toch ‘ons kent ons’, zegt de 40 jarige ondernemer, die al zijn hele leven in Wijk woont. 

door Hannie Schadee

,,Wijk is zo heerlijk overzichtelijk en gemoedelijk; je loopt er bij wijze van spreken zo omheen. Je hebt veel groen, gezellige woonwijken en we liggen natuurlijk prachtig aan het water. Maar als je eens over het industrieterrein rijdt, dan zie je ook de prachtige bedrijven die Wijk eigenlijk heeft. Er zijn in dit kleine Wijk bedrijven die er toe doen op de nationale en internationale markt. Je realiseert je dat misschien niet direct, maar Wijk bij Duurstede mag daar best trots op zijn.”

Mark heeft gestudeerd in Wageningen, maar ging ook toen niet buiten Wijk wonen. Die behoefte had hij niet, alhoewel de meeste van zijn vrienden wel Wijk uit zijn gegaan. ,,Gewoon met het OV en lekker in Wijk gebleven. Alhoewel dat OV hier soms wel een dingetje is.” Mark is oprichter en eigenaar van Activation Heroes, dat sinds 5 jaar ook gevestigd is op het industrieterrein. ,,Als er iemand naar ons bedrijf komt met het OV, dan moeten ze wel een heel stuk lopen om op het industrieterrein te komen. Een bushalte daar zou wel heel handig zijn!  

We hebben wel overwogen om met het bedrijf naar Bunnik te verhuizen, vanwege de meer centrale ligging, maar Wijk is te dierbaar. Als mensen vinden dat het een eindeloos stuk rijden is over die provinciale weg, je kunt ook denken: het is heerlijk 20 minuten onthaasten, lekker uit het raam kijken naar het mooie landschap op weg naar Wijk bij Duurstede.                                

De evenementen in Wijk zijn ook gezellig, alhoewel ik wel de indruk heb dat ze minder goed bezocht worden dan jaren terug. Toen leek het alsof mensen uit omringende plaatsen allemaal hierheen kwamen voor de leuke dingen die georganiseerd werden. Ik heb het idee dat het nu wat ingezakt is en er misschien wat meer bekendheid aangegeven zou mogen worden, om het nieuw leven in te blazen.

Het is hier heerlijk wonen en als het aan mij ligt, ga ik hier nooit weg. Ik hoop wel dat er straks voor onze kinderen ruimte is om hier te kunnen blijven wonen. Daar maak ik me wel zorgen over; is er voor hen straks die mogelijkheid nog? Hoe fijn is het als je gewoon lekker even binnen kunt lopen bij elkaar.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie