Tamara Zinkstok-Beverloo
Tamara Zinkstok-Beverloo Hannie Schadee

De pareltjes van Wijk bij Duurstede

10 januari 2023 om 19:18 Mensen Tips van de redactie

#wijzijnwijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Ze woont al haar hele leven in Wijk bij Duurstede en dat het met enorm veel plezier is, straalt van haar af. Tamara Zinkstok is 36 jaar en heeft nooit ergens anders willen wonen, haar ouders en schoonouders wonen hier ook.

 door Hannie Schadee

,,Wijk bij Duurstede is een prachtig stadje, ik heb hier alles wat ik wil,” zegt Tamara. ,,Pas als je betrokken bent bij alles wat er in Wijk gebeurt kun je het ten volle waarderen en besef je wat er allemaal te beleven valt.” Dat Tamara betrokken is bij Wijk, mag duidelijk zijn. ,,Muziek, dans en theater is mijn wereld en dat vind ik allemaal in Wijk. Ik heb bijvoorbeeld meegedaan met de uitvoering van de Passion en ik zing en dans hier al vanaf mijn jeugd. Vroeger gaf ik ook les op de muziekschool die Wijk rijk is en al jaren draag ik mijn steentje bij aan Kleurrijk Wijk.

Wijk bij Duurstede heeft prachtige initiatieven, het zijn echt de pareltjes van ons mooie stadje. Mijn man is hier ook opgegroeid en we willen graag dat onze kinderen hier ook opgroeien. Zelfs al mijn vriendinnen wonen, net als ik, nog steeds hier,” aldus een enthousiaste Tamara, die werkt als leerkracht op een van de basisscholen in Wijk bij Duurstede. ,,Hier werken vind ik ook heel fijn, het is alleen maar leuk om ouders en kindjes van school tegen te komen.” 

Als je aan haar vraagt of ze ook iets mist, moet ze even nadenken. ,,Eigenlijk mis ik niks; misschien dat een zwembad fijn zou zijn. als dat er weer zou komen, zeker ook met het oog op de zwemlessen te zijner tijd en ik zou graag willen dat ik als zelfstandig trouwambtenaar (want dat is zij ook) hier in Wijk bij Duurstede een huwelijk zou mogen sluiten, zonder de verplichte aanwezigheid van een bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand. Nog eens een keertje verhuizen binnen Wijk, is ook nog een wens, maar dat is niet haalbaar nu.” 

Tamara heeft een fijne jeugd gehad hier en geniet nu volop van wat Wijk te bieden heeft. ,,Het is hier heerlijk wonen; de leuke winkeltjes en het theater, de markt op woensdag en dan even koffiedrinken met vriendinnen op het terras.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie