Afbeelding
Pim Rusch.

Nieuwe bestuurder bij OBS Wijk bij Duurstede

Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE De stichting ‘Openbaar Onderwijs Wijk bij Duurstede’ heeft bij de aanvang van het schooljaar afscheid genomen van Henny Sikken wegens haar pensionering. Ze was zes jaar bestuurder van de stichting. Het directieteam, stafbureau, de onderwijsteams, GMR, de Raad van Toezicht namen met lovende woorden feestelijk afscheid van haar op 30 augustus. Op 1 september was er daarnaast gelegenheid voor externen om afscheid te nemen tijdens een lunch.

Op beide gelegenheden is ook de nieuwe bestuurder voorgesteld. Dit is Marion Idema, door de Raad van Toezicht per 15 september als nieuwe bestuurder benoemd. Dit gebeurde na een procedure waarbij de scholen, GMR en directeuren allen actief betrokken waren. De keuze viel op Marion vanwege haar brede bedrijfsmatige en bestuurlijke achtergrond, ervaring met onderwijs en haar visie op besturen en samenwerken. 

Na twaalf jaar bij Stichting IMC Weekendschool waar Marion zich hard maakte voor kansengelijkheid is de stap in het onderwijsveld een hele bewuste. Marion heeft een bedrijfseconomische achtergrond en brede managementervaring, waaronder ook twaalf jaar in een internationale commerciële omgeving. Haar achtergrond in toekomstgericht onderwijs is een waardevolle aanvulling en wij wensen haar alle succes en een fijne samenwerking binnen de scholen en met alle stakeholders.

DRIJFVEER Marion Idema: ,,Op onze unieke scholen geven we veel aandacht aan passend onderwijs voor ieder kind. Het is ontzettend eervol dat ik het stokje van Henny over mag nemen en ik ben onder de indruk van de bevlogenheid en passie van onze mensen. Ik zie ernaar uit om, samen met ons team en de kinderen, te bouwen aan de wereld van morgen. Mijn drijfveer om elke dag verschil te maken voor onze kinderen in Wijk, Langbroek en Cothen. “

advertentie
advertentie