Afbeelding
Travel Active

Ludovico uit Italië en Pedro uit Brazilië zoeken een warm thuis in Wijk bij Duurstede of omgeving

Onderwijs

WIJK BIJ DUUURSTEDE Tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld maken in januari hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook Ludovico uit Italië en Pedro uit Brazilië die hun Nederlandse droomjaar zullen doorbrengen in Wijk bij Duurstede of omgeving. Voor hen zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active nog enthousiaste gastgezinnen die hen een warm thuis kunnen bieden tot de zomervakantie en tot november 2022.

UITWISSELING NAAR NEDERLAND Ludovico en Pedro doen mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. 

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zeker in tijden waarin wij minder kunnen reizen, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken. 

Jaarlijks komen vele jongeren naar Nederland om hun ‘High School Holland’-droom waar te maken

WIE ZIJN LUDOVICO EN PEDRO? De 17-jarige Ludovico uit Italië kletst makkelijk en is een nieuwsgierige en sportieve jongen. Hij speelt al zeven jaar basketbal en samen met zijn vrienden gaat hij graag voetballen, daarnaast gaat hij ook vaak naar de sportschool. Ludovico’s droom is om later veel te reizen en bij te dragen aan de duurzaamheid van de planeet. Leer Ludovico beter kennen! Bekijk zijn profiel op de website van Travel Active. 

De 18-jarige Pedro uit Brazilië houdt ervan om met mensen te praten en om grapjes te maken. Zijn passie is muziek en hij speelt al jaren viool. Pedro gaat graag tennissen of zwemmen en staat ervoor open om nieuwe dingen te proberen. Samen met zijn familie speelt hij videogames of kijken ze series. Pedro houdt van manga en verzamelt stripboeken. Leer Pedro beter kennen! Bekijk zijn profiel op de website van Travel Active. 

ERVARINGEN Ludovico en Pedro volgen een groep avonturiers op die al in Nederland hun horizon hebben verbreed. Zoals Clara uit Brazilië en Willa uit de Verenigde Staten. Zij hebben hun High School Holland-jaar inmiddels afgerond en hebben het hier erg naar hun zin gehad. ,,Ik geniet enorm van mijn uitwisseling in Nederland en dat komt mede dankzij mijn gastfamilie. Wij doen samen veel leuke dingen en ik heb het gevoel alsof ik deel uitmaak van hun gezin”, zegt Clara. De Amerikaanse Willa vertelt dat het verblijven bij een gastgezin een bijzondere en unieke ervaring is. ,,Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Van het koken tot de gezellige vrijdagavonden op de bank. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling.”

TRAVEL ACTIVE Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active. Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active. 

Nieuwsgierig geworden naar Ludovico, Pedro, de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel naar 085-2224810 of bezoek de website: www.travelactive.nl/high-school-holland.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie