Elena uit Italië zoekt een nieuw gastgezin in omgeving Houten.
Elena uit Italië zoekt een nieuw gastgezin in omgeving Houten. High School Holland

Elena uit Italië zoekt een nieuw gastgezin in Houten of omgeving

1 januari 2022 om 11:15 Maatschappelijk

UTRECHT Afgelopen oktober is Elena haar avontuur in Nederland gestart. Zij is naar Nederland gekomen voor een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active. Elena is bij een tijdelijk gastgezin geplaatst en kan daarom niet een heel schooljaar daar blijven. De Italiaanse scholiere volgt momenteel lessen aan een middelbare school in Houten, daarom zoekt Travel Active naar een gastgezin in deze regio. Wordt u het nieuwe gastgezin waar Elena vanaf januari tot de zomervakantie van 2022 mag verblijven?  

UITWISSELING Elena doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. 

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zeker in tijden waarin wij minder kunnen reizen, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken. 

WIE IS ELENA? De 16-jarige Elena uit Italië is een enthousiaste en sociale meid. Ze vertelt dat haar Nederlandse leven heel erg verschilt met haar Italiaanse leven. ,,In Italië woonde ik in een heel klein dorpje en nu woon ik in Houten. Ik ervaar nu veel meer verschillende culturen en leer veel nieuwe mensen kennen, dat vind ik super leuk.” Elena gaat naar een lokale middelbare school in Houten: ,,Ik vind school hier heel leuk, de manier van lesgeven is veel fijner in Nederland dan in Italië” De Nederlandse taal leren is een belangrijk deel van de uitwisseling, Elena vertelt dat ze daar soms nog wel moeite mee heeft: ,,Ik probeer elke week een paar keer mijn Nederlands te oefenen, maar ik vind de taal heel moeilijk.” De Italiaanse scholiere is hier nu al een aantal maanden en heeft Nederland al goed kunnen ontdekken: ,,Ik ben al naar verschillende groten steden geweest zoals Rotterdam, Eindhoven en Utrecht, daarnaast is mijn favoriete eten in Nederland kroketten.”

De Italiaanse scholiere heeft het erg naar haar zin in Nederland. Wordt u het nieuwe gastgezin waar Elena vanaf januari tot de zomervakantie van 2022 kan verblijven? Bekijk haar profiel op de website van Travel Active.

Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active. Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active. 

Bent u nieuwsgierig geworden naar Elena en het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel naar 085-2224810 of bezoek de website: www.travelactive.nl/high-school-holland. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie