In memoriam Bart van Dam, bankdirecteur en één van de laatste regenten van het Ewoud & Elisabeth Gasthuis - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

In memoriam Bart van Dam, bankdirecteur en één van de laatste regenten van het Ewoud & Elisabeth Gasthuis

17 mei, 12:43 Mensen
BartDouwe Veenstra
Bart van Dam, een aimabel mens
Bart van Dam, een aimabel mens

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 14 april overleed Bart van Dam op 86-jarige leeftijd. Vele jaren was hij het gezicht van de ABN bank en maakte hij deel uit van het bestuur van het Ewoud & Elisabeth Gasthuis. Daarnaast was hij ook vooral een vriendelijke man, iemand die heel veel wist over Wijk bij Duurstede en haar inwoners en prachtige verhalen kon vertellen.

Bart van Dam werd geboren aan de Singel, op nummer 10. Net voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog verhuisde het gezin naar Singel 13, het huis van zijn grootouders. De Tweede Wereldoorlog maakte hij heel bewust mee. In 1944 werd het huis gevorderd door de Duitsers, die enkele kamers gebruikten. Honger heeft de familie Van Dam niet gekend, maar wel schaarste. Zomaar voedsel weggoo..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Steeds meer meldingen van sloopplant Japanse duizendknoop
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond De beste appels worden in deze tijd van het jaar gekozen door de fruitteler
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Debuut schrijversduo Sophie Wester: Moordende hitte
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Sneller groen licht voor de fietser; nieuwe stap in Talking Traffic
PREMIUM
Afbeelding
Overig Wolf nog altijd bezig aan opmars in Nederland
PREMIUM
Afbeelding
Overig Oppassen geblazen: teken slaan ook dicht bij huis toe